TİLKİ YİYECEK BULAMAYINCA SOKAĞA İNDİ

Erzurum’da yiyecek bulmak için şehir merkezine indiği tahmin edilen tilkinin, yoldan geçen vatandaş tarafından telefon kamerası ile görüntüsü kaydedildi.

Tarih: 18.12.2023 17:12
TİLKİ YİYECEK BULAMAYINCA SOKAĞA İNDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum’da kar yağışının ardından soğuk havanın etkisini göstermesi ile yiyecek bulamayan yaban hayvanları, yerleşim alanlarına indi. Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle her yer beyaz örtü ile kaplandı. Kar yağışı ve soğuk yüzünden yüksek kesimlerde yiyecek bulamayan tilkiler, şehir merkezine kadar inerek, yiyecek aramaya başladı.

 Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yoncalık Mahallesinde bir tilkinin şehre indiği görüldü. Akşam saatlerinde cep telefonu ile görüntüsü kaydedilen tilkinin, yiyecek bulmak için şehir merkezine indiği tahmin edildi. Görüntüde tilkinin kendisini kaydeden vatandaşı dikkatlice izlediği görüldü.  Vatandaşın ilgisi üzerine tilkinin sağa sola baktıktan sonra gözlerden kaybolduğu görüldü.

 İnsanların varlığından rahatsız olmayan tilkiyi fark eden vatandaşlar, o anları cep telefonuyla kaydetti. Uzun süre yiyecek arayan tilki daha sonra gözden kayboldu.

Son dönemde görülen hareketlilik, doğal yaşamın insanların yaşadığı alanlara daha yakınlaştı. Yaban hayvanları, dağlık bölgelerdeki doğal yaşam alanlarını terk ederek şehir merkezlerine doğru ilerliyor.