Tiyatro gösterileriyle gençlere hizmet ediyorlar

AK Tiyatro adı altında yaptıkları ücretsiz tiyatro gösterileriyle gençlere hem sosyal, hem de kültürel deneyimler kazandıran genç tiyatro oyuncuları ücretsiz olarak Erzurum'u tanıtıyor.

Tarih: 25.03.2022 17:58
Tiyatro gösterileriyle gençlere hizmet ediyorlar

Devrim AKTÜRK

İlçe ilçe, semt semt ve köy köy gezerek, oluşturdukları oyuncu ekipleriyle beraber Erzurum'da kültürel, sosyal ve sanatsal tiyatro oyunları gerçekleştiren AK Tiyatro ekibinin son adresi İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde oynadıkları 'Müdür Seni Seçti' oyunu oldu. Ücretsiz olarak vatandaşlara tiyatro oyunları sergileyen genç gönüllü ekip, sanatseverlerden de tam not aldı. Ramazan ayında da oyunlarına devam edeceklerini söyleyen Ak Tiyatro ekibinin genç yönetmeni Emrullah Tanas, "AK Tiyatro, AK Parti Gençlik Kolları'na bağlı bir gençlik ekibidir. AK Tiyatro; yeni seçmen, sosyal politikalar, üniversiteler biriminden oluşan bir topluluktur. Bu gençlik ekibini kurmamızdaki amaç ise; gençlerin daha fazla sosyal etkinliklere gelmesine vesile olmaktır. Yani gençlerimizin sadece siyasette değil, sanatsal figürü olan tiyatro oyunlarında da bir araya getirmeye neden olmaktır. Bu sayede gençleri daha fazla bir araya getirmiş oluruz.", dedi.

"ERZURUM'U HER YERDE DUYURUP ANLATACAĞIZ"

Erzurum ilinde sanatsal gösterilere yoğunlaşmak istediklerini belirten Tanas, "Dünkü etkinliğimizin amacı ise, oyunun 'Müdür Seni Seçti' olması asabiyle okulda eğitmenlerimizin yaşadığı sorun ve sıkıntılarını yansıtmak, bunları komedi tarzında aktarmaktı. Bu tarz etkinlikleri yapmamızdaki amaç, Erzurum ilimizde bu tip kültürel ve sosyal etkinliklerin pek yapılmıyor oluşundan kaynaklıdır. Biz de harekete geçip, 'Erzurum'da elimizin değmediği genç bırakmayacağız' diyerek harekete geçtik. Gelecek zamanlarda bir dram oyunumuz olacak. Bununla beraber bir çocuk oyunumuz gerçekleşecek. Ekibimizle beraber oturuyoruz, sonra da hep beraber yazıp çiziyoruz. Keza şu anda ilçelere gidiyoruz. Kültürel etkinliklerle serdarlar diyarı Erzurum'u her yerde duyurup anlatacağız. Ramazan ayında yeni oyunlarımız olabilir ama bayramdan sonra üniversiteli kardeşlerimize birbirinden güzel oyunlar yapacağız." diye konuştu.