TİYATRO TÜM KAPILARI AÇAN ALTIN BİR ANAHTAR

27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da tiyatro oyunları ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşuyor.

Tarih: 27.03.2024 16:30
TİYATRO TÜM KAPILARI AÇAN ALTIN BİR ANAHTAR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Sezai Yılmaz, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Tiyatro hep iyiden, güzelden yana olduğunu ifade eden Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Sezai Yılmaz, tiyatro tüm kapıları açan altın bir anahtar gibi olduğunu söyledi.

Yılmaz,” Tiyatronun, insanın ufkunu ve zihnini açtığı ve bilgi kaynağı olduğu dile getirilen bildirgede, tiyatronun, izleyene yol gösterdiği, yön verdiği, insanlar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgi bağlarını artırıyor. İnsanları eğiten, eğlendiren tiyatro, aynı zamanda düşündürmektedir. Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. Sahne ve oyuncular aracılığıyla gerçeği sergileyen tiyatro, günümüzü ve geleceği anlamamıza yardımcı olur. Tiyatro ayrı bir dünyadır. Bir yaşam şeklidir ve yaşamı sergiler. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza katkı sağlar. Sorunlarımıza ışık tutar. Tiyatro hep iyiden, güzelden yanadır. İnsanları eğitir ve eğitirken de düşündürür. Tiyatro seyircisine; Birlikte gülmek, Birlikte ağlamak, Birlikte sevinmek, Birlikte üzülmek, Birlikte düşünmek gibi insanca duygular kazandırır. Bugün geldiğimiz noktada tiyatro tüm kapıları açan altın bir anahtar gibidir. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum.”