TKDK´dan 1 yılda, 28.3 milyon TL destek

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Atilla özlü, 2016 yılında 113 projeye 28,3 milyon TL destek sağlandığını belirterek, verilen destekle tarım ve hayvancılık sektöründe bin 286 kişinin istihdam edildiğini dile getirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
TKDK´dan 1 yılda, 28.3 milyon TL destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın bünyesinde olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)   Erzurum İl koordinatörlüğünde gerçekleşen basın toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı.

İl koordinatörü Atilla Özlü 2012-2016 yılları arasında tarım ve hayvancılıktan kırsal turizme kadar geniş bir ölçekte desteklenmiş olunan 113 projeyle bin 286 kişinin istihdamının sağlandığı bilgisini verdi. 50 bin adet makine ve ekipman alımının gerçekleştirildiğini belirten Özlü, ayrıca 25 projenin de ödemesinin yapıldığını ve Erzurum ekonomisine 28,3 Milyonluk bir yatırım sağlandığını belirtti.  Bu yatırım miktarının yaklaşık olarak 12,3 Milyon TL´lik kısmının ise hibe desteği olarak vatandaşlara dağıtıldığını belirtti. Özlü ayrıca 2016 yılı yatırımları kapsamında 10 adet hayvancılık işletmesi, 3 adet gıda ürünleri işleyen işletme ve 12 adet çiftlik faaliyetlerinin sektörel çeşitliliğini sağlamak üzere 25 projenin ödemesinin gerçekleştiğini ve kurumun IPARD I programını tamamlayıp IPARD II´de 2´inci başvuru döneminin önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.  İl koordinatörü Özlü, TKDK olarak et süt üreten hayvancılık işletmeleri ve kanatlı eti üreten işletmeler başta olmak üzere yumurta tavukçuluğu için mevcut işletmelerin modernize edilme sürecinin destek kapsamında olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca modernizasyon çalışmalarının kırmızı et kesimhaneleri ve parçalama sistemlerinde de devam ettiğini bildirdi. Sektörel çeşitliliği sağlamak için arıcılık, el sanatları, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik projeler kurum tarafından destekleniyor olup bu doğrultuda vatandaşa hibe desteği sağlanacağı Özlü ´nün açıklamaları arasında yer aldı.

Murat ÖZDEMİR