TKDK´dan 3 ilçede bilgilendirme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) "Olur - Oltu - Şenkaya" ilçelerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
TKDK´dan 3 ilçede bilgilendirme

Elif YILMAZ

Vali Seyfettin Azizoğlu Başkanlığı´nda Oltu´da düzenlenen toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü, vatandaşları bilgilendirdi.

"Olur - Oltu - Şenkaya" ilçelerinde yaşanan sorunlar ve kırsal alanlarda devlet desteklerinin anlatılması amacıyla düzenlenen toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü, IPARD I programı kapsamında hem Erzurum merkezde, hem de ilçelere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. IPARD II programı kapsamında sağlanan destekler hakkında da bilgiler veren Özlü, 2. başvuru çağrı ilanını vatandaşlara duyurdu.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu. Bu destek ?Kamu Katkısı? olarak adlandırılıyor. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacak.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece ?Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar? tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecek.

YÜZDE 50 ORANINDA DESTEKLENECEK SEKTÖRLER

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin, İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin, İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin, İşlenmesi ve Pazarlanması desteklenecek.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 06.09.2017 tarihi saat 09:00´dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2017 tarihi saat 21:00´da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2017, saat 18:00´dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır.