TMO arpa satışı yapacak

Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında bulunan arpalar, 01-17 Mart 2023 tarihleri arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan besici ve yetiştiricilerine yönelik fiili tüketim esasına göre peşin bedel mukabili satılacak.

Tarih: 03.03.2023 13:05
TMO arpa satışı yapacak

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) arpa satışı yapacağı müjdesini verdi. Yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında bulunan arpalar 01-17 Mart 2023 tarihleri arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan besici ve yetiştiricilerine yönelik fiili tüketim esasına göre peşin bedel mukabili satılacaktır. Talepte bulunacak besici ve yetiştiricilerin üretici örgütleri ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla bireysel başvuru yapabilir. Gerekli bilgiler İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınabilir." 

ARPA SATIŞI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER VE CEVAPLARI

TMO dan arpa nasıl alırım?

Aylık fiili arpa tüketimi 250 ton ve üzeri olan yetiştirici, işletmesinin bulunduğu il/ilçe tarım ve orman müdürlüğünden aldığı TÜRKVET' te kayıtlı hayvanlarının onaylı güncel listesi ve hayvan sahibi taahhütnamesi ile il tarım ve orman müdürlüğüne doğrudan başvuru yapar.

TMO hayvan başına ne kadar arpa veriyor?

TMO tarafından hayvan başına günlük arpa ihtiyacı; büyükbaş (erkek) hayvan başına günde 4 kg, küçükbaş hayvan başına ise günlük 600 gr (0,6 kg) olarak belirlenmiştir. Arpa satışları 5.250 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak gerçekleştirilecek olup başvuru şekli ve İş takvimi hazırlanmıştır.

TMO arpa satışı başvuru nasıl yapılır?

Satışa açılan arpa stokları gelecek talep miktarına göre bilahare açıklanacaktır. Besici – Yetiştiricilere Arpa Satışı : Besici ve yetiştiriciler üretici örgütleri (Birlik, Kooperatif, Oda) vasıtasıyla başvuru yapacağı gibi İl Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla bireysel başvuru da yapabileceklerdir.

TMO arpayı nereden alıyor?

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından, 2022/2023 sezonunda, üreticilere doğrudan veya arpa alımı konusunda vekâlet verdiği üretici örgütleri vasıtasıyla yapılması planlanan arpa satışları, TÜRKVET'te kayıtlı hayvan sayıları dikkate alınarak İl Tarım ve Orman müdürlükleri koordinasyonuyla yapılacaktır.

TMO kaç kilo arpa veriyor?

Büyükbaş hayvan başı 4 kg/ gün arpa üzerinden aylık 120 kg arpa verilecektir. Küçükbaş hayvan başına 600 gr (0.6 kg)/gün üzerinden aylık 18 kg arpa verilecektir.