TOKİ sakinleri yönetim mağduru oldu

TOKİ sakinleri, site yönetiminin fatura bedellerini alıp ortadan kaybolması nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. 24 apartmanda 570 daire, elektrik, su ve doğalgazsız bir hayat sürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
TOKİ sakinleri yönetim mağduru oldu

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde Çat yolu mevkiinde bulunan TOKİ´lerde  yaşayan  bazı  apartman sakinleri,   elektrik ve doğal gaz borçlarını ödedikleri halde  apartman yönetiminin topladığı  ücretleri,   elektrik ve doğalgaz şirketine ödemeyerek, ortadan kaybolduğunu iddia ettiler. Borçlar ödenmediği için doğalgaz ve elektrik fatura sayaçları sökülen TOKİ sakinleri, site yönetimi hakkında hukuki süreç başlattı.

SİTE YÖNETİMİ PARALARLA KAÇTI İDDİASI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tayin edilen TOKİ site yönetimi görevlilerinin site sakinlerinden topladıkları elektrik ve doğalgaz paraları ile kayıplara karıştığı iddiası, tepkilere neden oldu. TOKİ´lerde bulunan blok sakinleri,  kendilerini mağdur eden bu kişilerin bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Gazeteniz Günebakış´ı da telefonla arayarak yetkilileri göreve davet eden apartman sakinleri, sorunlarının aşılması için ilgilerden destek bekliyorlar.

ELEKTRİKSİZ VE SUSU KALDILAR

Site yönetiminde görevli kişilerin elektrikle ve doğalgaz giderlerini toplayarak ortadan kaybolduğunu iddia eden mağdurlar, yönetim tarafından elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsil edildiği halde elektrik ve doğalgaz şirketine ödeme yapılmadığı için  elektrik ve doğalgaz sayaçlarının söküldüğünü, faturalarının parasını vermiş olmalarına rağmen mağdur edildiklerini belirttiler. Evlerde su sayaçlarının da söküldüğünü belirten vatandaşlar, ?? Şu an için ortak elektrikler yok. TOKİ yönetimi bizden aldığı aidat ve yakıt faturalarını Palen doğalgaza ve TEDAŞ´a ödememiş. Paranın nereye gittiğini kendileri dahi açıklayamıyor. Günlerdir Palen ve Aras firtmaları, faturalar ödenmediği için sayaçları söktüler. 3 bin kişi mağdur durumda.  24 apartmanda  570 daire mağdur edildi. Önümüz kış. Doğalgaz sayaçları söküldüğü , için ısınma sorunu yaşayacağız. Yetkililerin bu konuya çözüm üretmesini istiyoruz. Saygın bir kurum olan TOKİ idaresi Başkanlığının böylesine sorumsuz kişilere yönetim görevi vermesi ise ayrı bir muamma. Bu konu kurum imajını zedeliyor ve şaibelere yol açıyor? diye konuştular.