TOKİ MAĞDURLARININ MAĞDURİYETİ BİTMİYOR! TOKİ TOPLAMDA BİN 013 AİLEYİ MAĞDUR ETTİ

2019’da yapımına başlanan Erzurum Ilıca yolu üzerinde ki TOKİ aileleri mağdur oldu

Tarih: 04.07.2023 19:25 Güncelleme: 16.07.2023 15:26
TOKİ MAĞDURLARININ  MAĞDURİYETİ BİTMİYOR!  TOKİ TOPLAMDA BİN 013 AİLEYİ MAĞDUR ETTİ

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

2021 yılının Mayıs ayında teslim edilmesi beklenen TOKİ’lerin, teslim tarihinin sürekli gecikmesi aileleri mağdur durumda bıraktı.

Toplamda bin 013 dairenin bulunduğu TOKİ’lerin sahiplerine Temmuz ayının 15’inde teslim edilmesi sözünün verildiğini ancak teslim edilmediğini söyleyen TOKİ mağdurları  hak sahipleri, binaların neredeyse tamamlandığını sadece çevre düzenlemesinin kaldığını söyledi. 

Kirada yaşadıkları evin sahiplerinin sürekli kiraya zam yaptığını dile getiren TOKİ mağdurları hak sahipleri, bu anlamda mağdur olmuş bir şekilde sonlarının ne olacağını beklediklerini ifade etti.  

Hak sahipleri, “2019’da biz bu TOKİ’lere hak kazandık. Kuralar çekildi ve 2020’de kuralar açıklandı ve bize de çıktı. Yine 2020 yılında biz bu TOKİ’lere para ödedik. Bize 2021’in mayıs ayında teslim sözü verildi. Ancak bu süreç pandemiden dolayı biraz uzadı. En sonunda bu haziran ayında TOKİ gelip bize bu evleri teslim edecekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buraya seçimlerde mitinge geldiği haftada burada bu TOKİ’ler ile ilgili bir toplantı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve TOKİ’leri yapan inşaat firma sahipleri ile beraber bizde toplantıya katıldık. Başkan Sekmen mesul firmaya bu TOKİ’lerin bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu TOKİ’lerde toplamda 1013 daire bulunuyor ve dairelerin hepsi satılmış durumda biz sadece evlerimize yerleşmeyi bekliyoruz. Temmuz ayının 15’inde teslim edilmesi gerekiyordu ama edilmedi. Edilecek bir durumda da değildi çünkü binaların etrafında ki çevre düzenlemesi daha bitmemiş bile, şu an gidip oraya bakalım isterseniz hâlâ aynı durumda ve herhangi bir çalışma da söz konusu değil. Sözünü ettiğim 1013 aile de mağdur durumda bekliyor, ben ve ailemde bu ailelerin içerisindeyiz. Neden mağdur olduğumuzu da açıklayayım. TOKİ’lerin bize çıktığını öğrenen ev sahipleri kiralara iki ayda bir zam yapmaya başladı. Bir an önce evden çıkmamızı istiyorlar. Biz ne yapalım? Bu TOKİ konusu Erzurum’un birçok yerinde var. Yapımına başlanıyor ancak çok geç teslim ediliyor veya teslim bile edilmiyor. Burada ki TOKİ’leri yaptıran firmalar kendi evlerimizi görmemize bile izin vermiyorlardı. Başkan Mehmet Sekmen olmasaydı gerçekten örnek binaları göremeyecektik. Bu bizim hakkımız olduğu halde onların umurlarında bile olmadı. Bu konu hakkında Temmuz ayının  15’inde, basın mensupları da dahil olmak üzere geniş bir toplantı yapılacak.”