Toplu ulaşım araçları yenileniyor

Toplu Ulaşım Müdürü Mustafa Koç, Şehir içi taşımacılıkta kullanılan 139 özel halk otobüsünden 120´sinin yenilendiğini, 19´nun da Haziran ayına kadar değişeceğini duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Toplu ulaşım araçları yenileniyor

Muhammed cOŞKUN

GÜNEBAKIŞ tarafından gündeme getirilen, özel halk otobüslerindeki döküntülük ve kirlilik durumuna yönelik neler yapıldığını Toplu Ulaşım Müdürü Mustafa Koç´a sorduk. Konuyla ilgili yapılan çalışmaları anlatan Koç, şehir içi taşımacılıkta kullanılan ve yaşı 8´i geçmiş tüm arabaların ulaşımdan kaldırılacağını bildirdi.

Vatandaşa sunulan şehir içi taşımacılığının en iyi hale gelmesi için yürüttükleri yenilik çalışmalarını aktaran Müdür Koç, ?Bilindiği üzere daha önceden de gündeme gelen toplu ulaşımda kullanılan otobüslerin iç durumuna yönelik bizde yenileme çalışması başlatmıştık. Gerçekten bazı araçların durumu çok kötüydü. Bizde bir çalışma başlatarak araç filosunu yenileme koyulduk. Şehir içinde çalışan 139 özel halk otobüsünden 120´sini yeniledik ve hepsini 2010 üzeri olarak aldık. Sırada geriye kalan 19 araç var. Bunların bir kısmı sağlam ve temiz ama biz aldığımız karar doğrultusunda 8 yaşın üzerinde olan araçları kullanımdan kaldırılması üzerine 19 aracında yenilenmesine hazırlanıyoruz. İnşallah Haziran ayına kadar bu 19 aracımızı da yenilemiş olacağız.? dedi.

ULAŞIM KOMPLEKSİ BU YIL İÇİNDE HAZIR

Erzurum şehir içi ulaşımın tek yerden yürütüleceği merkezinde yapıldığını aktaran Koç, ?Yıldızkent´ yapılan Ulaşım Kompleksi de Erzurum ulaşımda önemli bir yere sahip. Özellikle araç sahipleri, şoförler için büyük bir kolaylık. Ulaşım alanında yapılan ve farklı yerlerle uğraşılması gereken işleri bu kompleks de doğrudan, tek elden yapılabilecek. Yine burada vatandaşları kart gibi işleri de halledilebilecek. Bu yerin tamamlanması da bu yıl içerisinde hizmete girmesini bekliyoruz.? diye bilgi verdi.