Topluma kazandırılan bireyler

Millî Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında şehrimizde bulunan cezaevlerinde belgeli eğitimler verildi.

Tarih: 19.03.2024 15:37
Topluma kazandırılan bireyler

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Millî Eğitim Bakanlığı, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların infaz sonrasında eğitimli, meslek sahibi olarak topluma kazandırılması amacıyla verilen eğitimlerin sonucunda bugüne kadar 4 bin 381 hükümlü ve tutuklunun kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi aldığını açıkladı. 

Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması için temel okuryazarlık eğitimlerinden başlayıp ilkokul, ortaokul ve lise öğretimlerini de içine alan eğitimlerin verilmesi ve bunun yanı sıra bir meslek öğrenmeleri veya öğrenilmiş mesleki becerilerinin belgelendirilmesi amaçlanan mevzuat kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerinden alınan bilgilere göre şehrimizde cezaevlerinde verilen eğitimler ile bugüne kadar ustalık belgesi alan hükümlü sayısının 15 olduğu öğrenilirken, ustalık belgesi alan hükümlü sayısının ise 4 olduğu öğrenildi. 

Personelinde faydalandığı eğitimlerde 15 personel ustalık belgesi alırken, 4 personelde usta öğreticilik belgesi, 7 personel ise diploma telafi belgesi alarak, toplam belge alan kişi sayısının 45 olduğu aktarıldı.