Toprak Günü Sempozyumu

Cumhuriyetin 100. Yılında ulusal bitki besleme ve gübre yönetimi sempozyumu gerçekleştirilecek

Tarih: 25.11.2023 15:57
Toprak Günü Sempozyumu

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur BİNGÖL

Canlıların hayatının varlığı ve sürekliliği için vazgeçilmez konumda bulunan toprağın, önemine dikkat çekmek amacıyla 2015 yılında Birleşmiş Milletler Tarafından ilan edilen “Dünya Toprak Günü”, her yıl 5 Aralık günü toprağın önemi ve gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için kutlanıyor.

Bu yılda düzenlenecek olan dünya toprak günü etkinliği, Cumhuriyetin 100.yılına denk gelmesi münasebetiyle ayrı bir anlam bularak, 5-7 Aralık 2023 tarihlerinde bitki beslenme ve gübre yönetimi adı altında sempozyum gerçekleştirilecek. 

Bitki beslemede yeni paradigmalar, yeni nesil ürünler ve teknolojilerin ele alınacağı sempozyumda açılış konuşmalarını; Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin YILDIZ, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekont Prof. Dr. Önder ÇALMAŞUR, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Sn. Mehmet SEKMEN, TAGEM Genel Mudur Dr. Metin TURKER, Erzurum Valisi Sn. Mustafa ÇİFTÇİ ve Tarım Ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Ahmet GÜMEN yapacaklar.