TOPTAN ÜRÜNLERİNE YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ

Toptan ürünlerine yüzde yüz zam gelirken Vatandaşlarda alım gücü düştüğü için toptan satışlarının durumu pek iç açıcı değil.

Tarih: 31.05.2023 16:57
TOPTAN ÜRÜNLERİNE YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Tuhafiye mağazalarına, giyim mağazalarına, alışveriş merkezlerine toptan satış yaptıklarını ifade eden Toptan Satış Mağaza İşletmecisi Hasan Gügen, toptancı esnafının fiyatlar yönünden piyasadan etkilendiğini söyledi. 

Gügen,’’Toptancılık ürünleri adet bazı değil de paket ve koli bazında satışları gerçekleştirmektir. Paketten kastımız ürünlerin orijinal ambalajında altılı, on ikili ve yirmi dörtlü paket halinde satılmasıdır. Daha çok toptan satışlarımızı Doğu Anadolu’daki bütün çevre illere ve ilçelere satış yapıyoruz. Tuhafiye mağazalarına, giyim mağazalarına, alışveriş merkezlerine toptan satış yapıyoruz. Kış sezonunda daha çok içlik, atkı, bere, eldiven ürünlerin satışını yapıyoruz. Yaz sezonunda ise iç çamaşırı, pijama, çorap, yazma düğün mevsimindeyiz kına malzemelerinin satışını yapıyoruz. Fiyatlar yönünde piyasadan etkilendik. Özellikle fazla göç verilmesinden dolayı haliyle bizlerde bu durumdan etkilendik. Geçen sene düzinesi 60 TL olan çorabın bu sene dizisine 200 TL’dir. Yüzde yüz zam geldi. Vatandaşında alım gücü düştüğü için satışlarımız eskiye oranla pek iç açıcı değildir. Geçmiş yıllarda bir düzine çamaşır veya on iki paket alan müşterilerimiz bu sene altı paketler alıyor. Alım gücü düştüğü için artık fabrikalarda bir düzine ambalaj yapmıyor. 2023’ten itibaren artık fabrikalarda adet ve altılı paket üretmeye başladı. Fabrikalarda artık vatandaşların alım gücünün düştüğünün ve fiyatların yüksek olduğunun farkındadır. Çamaşır fiyatları 25 TL’den başlıyor 55 TL kadar yükseliyor. Kalitesine ve markasına göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Çorapların düzine bazı 60 TL’den başlıyor 600 TL’ye varana kadar çorap çeşitlerimiz vardır. ‘’dedi