TORTUM GARAJI ESKİ YERİNE TAŞINSIN

Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı Şükrüpaşa semt garajının tekrardan Kongre caddesindeki esnaf eski Tortum garajına yerine verilmesini istiyor.

Tarih: 07.05.2023 17:15
TORTUM GARAJI ESKİ YERİNE TAŞINSIN

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Çevre köylerdeki araçların Kongre caddesinde olduğu zaman esnafın işlerinin çok iyi olduğunu ifade eden esnaf Yunus Kılınç, Tortum garajının eski yerinden 14 yıl öncesi kaldırıldığını bu yüzden ise işlerinin düştüğünü tekrardan eski yerine taşınması gerektiğini söyledi.

Kılınç,” Tortum garajının eski yerinden 14 yıl öncesi kaldırıldı Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı Şükrüpaşa semt garajına taşınması birlikte biz iş yapamaz hale geldik. Daha öncesi burada 50’ye yakın esnaf vardı şimdi ise burada 10 esnaf kaldık. Birçok esnaf olarak burada iş yapamıyoruz öyle ki çoğu esnaf dükkân kiralarını ödeyemez hale geldi. Kendi ihtiyacımızı karşılayamaz olduk. Alın teriyle ayakta kalmaya çalışan esnafımız kiralarını ödemekte yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle mal sahipleri ile de sorunlar yaşıyor. Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz ve her şeye gelen zincirleme zamlarla esnafımız son durağa gelmiş, iş yapamaz hale düşmüştür. Esnaf ve sanatkârlarımız için bundan sonrası iflas ve işyeri kapatmadır ve imdat zilleri çalmaya başlamıştır. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sekmenden isteğimiz Tortum garajının eski yerine taşınması talep ediyoruz. Çevre İlçelerin köylerinin araçlarının eski tortum garajına taşınmasını istiyoruz.  “