Tortumlular İstiklal marşına klip çekti beğeni butonu çöktü?

Tortum belediyesi, İstiklal marşının 41 mısrasını ilçedeki tüm sektörden vatandaşlara okuttu. Klip kısa sürede beğeni ve tık rekoru kırdı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tortumlular İstiklal marşına klip çekti beğeni butonu çöktü?

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

12 Mart İstiklal marşının kabulünün yıl dönümü kapsamında Tortum ilçesinde istiklal marşı klibi çekildi. İstiklal Marşı´mızın Kabulünün 99´ncu ve Erzurum´un Düşman İşgalinden Kurtuluşu´nun 102´nci yılı münasebetiyle, Tortum belediyesi tarafından İstiklal marşı klibi projesi hayata geçirildi. Tortum İlçesi´nde İstiklal Marşı´nın 41 mısrası, kamu kurumlarının temsilcileri, polis, çiftçi, öğrenci, esnaf ve öğretmen gibi toplumun çeşitli kesimlerince seslendirildiği klip hazırlandı.

SOSYAL MEDYADA BEĞENİ VE TIK REKORU KIRIYIR

 

Tüm kesimden vatandaşların İstiklal marşının  kıtalarını söylediği klip, sosyal medyada yayınlanmasının ardından büyük beğeni ve tıklanma aldı. Projeyi gerçekleştiren Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, "12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü nedeniyle bugünü yad etmek anlamında güzel bir proje olsun istedik. Halktan ve her kesimden vatandaşlarımıza bu projede yer vermeye çalıştık. Bu projeyle aynı zamanda İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy´u anmış olduk. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi. Klipte İstiklal marşını okuyan vatandaşlar ise çok gurur duyduklarını ifade ederek, ??Mehmet Akif Ersoy´un dediği gibi ?Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın´ ancak yazılı olanı okumaktan da büyük gurur duyduk. Okurken bile tekrar o günle4ri yaşamış olduk. Tüm şehitlerimizi bir kez daha yad etmiş oldu. Klip çok güzel oldu, bizim için de ölümsüz bir anı oldu´´ şeklinde konuştular. Klibi izleyenler de projenin çok güzel olduğunu ifade ederek proje için Tortum belediyesine teşekkür ettiler.