Trafik sigortalarına ocak ve şubat aylarında ek zam geldi

Engin Akın, zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki sürekli değişimlerin ve artan maliyetlerin vatandaşları ve sigorta acentelerini zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Tarih: 03.02.2024 09:57
Trafik sigortalarına ocak ve şubat aylarında ek zam geldi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Doğu Anadolu Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu eski Başkanı Engin Akın, zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki sürekli değişimlerin ve artan maliyetlerin vatandaşları ve sigorta acentelerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. 

Eski Başkan Akın, Hazine Müsteşarlığına bağlı SEDDK Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin her ay rutin olarak yüzde 2 veya 2,5 zam uyguladığını belirterek, bu durumun trafik sigortasının her ay yüzde 2,5 oranında zamlanmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca ocak ve şubat aylarında ekstra yüzde 10 zam yapıldığını ve bu zammın şubat ayından itibaren geçerli olduğunu söyledi. 

TRAFİK SİGORTALARINA HER AY YÜZDE 2,5 ZAM UYGULANIYOR

Akın, şubat ayından sonraki aylarda yüzde 2,5 zamın devam edeceğini ancak yüzde 10 zam uygulanıp uygulanmayacağı konusunun henüz kesinleşmediğini belirtti. Bu durumun vatandaşları fiyat artışlarından dolayı endişelendirdiğini vurgulayan Akın, sigorta acentelerinin de bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Türkiye'de 74 sigorta şirketi bulunduğunu ancak sadece 29 şirketin zorunlu trafik sigortası yapma ruhsatına sahip olduğunu belirten Akın, bu şirketlerin fiyatlarında bazen farklılıklar olduğunu ve en uygun fiyatları verebilen 3 veya 4 şirketin bulunduğunu ifade etti. 

HEM ACENTELER HEM DE VATANDAŞLAR ZORLANIYOR

Akın, vatandaşların trafik sigortası yaptırmakta zorlandığı durumlarda sigorta acentelerinin de hem satış hem de hizmet vermede zorlandığını sözlerine ekledi. SEDDK'nın bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Akın, aksi halde vatandaşların trafik sigortası yaptırmaktan kaçınabileceğini ve bu durumun ek bir külfet oluşturabileceğini belirtti. Akın, Türkiye'de en uygun trafik sigortası fiyatlarının 5, 6, 7, 10 veya 12 bin TL arasında olduğunu söyleyerek, ek poliçe eklendiğinde ise daha fazla sıkıntı yaşandığını ifade etti. 

Son olarak, devletin bu duruma bir an önce çare bulması gerektiğini vurgulayan Akın, vatandaşların zamlara alıştığını ancak ekstraların dayanılmaz bir hale geldiğini dile getirdi.