Tropikal meyveler mi? Kış meyveleri mi?

Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya kadar uzanarak sıcak tropikal iklimde yetişen tropikal meyveler ile Kış meyvelerinin tercih edilmesi, Neşeli Günler filminin turşu suyu çekişmesini anımsatıyor.

Tarih: 06.01.2024 15:02
Tropikal meyveler mi? Kış meyveleri mi?

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Kış mevsiminin olmazsa olmazları arasında olan Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar ve greyfurt meyveleri, egzotik meyve gurubundan olan ananas, mango sten, kivi, pitahaya, kumkuat, granadilla, Hindistan cevizi, karambola, çarkıfelek, liçi, lime, rambutan, pomelo ve demirhindi gibi meyvelere meydan okuyarak tüketiciyi ikiye bölüyor. 

Tüketiciyi ikiye bölen bu tropikal meyve ve kış meyveleri çekişmesine öneri ise Diyet Benimle’nin Kurucu Diyetisyeni Şeyma Aktaş’tan geldi. 

“Tüketilmek zorunda değil” 

Tropikal meyvelerinde kış meyveleri gibi bol vitaminli olduğunu belirten Aktaş, “tropikal meyveler olsun kış meyveleri olsun vitamin bakımından içerikleri yüksek olan meyvelerdir. Bakıldığından bazı tropikal meyve gruplarının C vitamini veya B vitamini daha yüksek olsa da tüketilmek zorunda değildir” söylemlerinde bulundu. 

Aktaş, Kendi kullandığımız kış meyvelerinin de içerik bakımından zengin olduğunun altını çizerek “tropikal meyve tüketiminin biraz daha farklı tatların hayatımıza eklenmesinden dolayı sevdiğimiz ve cazip gelen meyvelerdir” diye konuştu ve Tropikal meyvelerin bir mucize olamadığını sadece tüketilen kış meyveleri arasında farklı bir arayış olduğu için tercih edildiğini dile getirdi. 

“Beslenmede hiçbir besin mucize değildir”

Hiçbir besinin mucize olmadığını aktaran Aktaş, “biz bir besin bulduk ki bu mucize gibi cümlesi dünyanın hiçbir yerinde geçmez çünkü doğanın her şeyde olduğu gibi burada da dengesi söz konusudur. Bir şeyi az yemek ya da çok yemek beslenmede her zaman eksiği getirir. Dolayısıyla bu gibi çekişmelere girip tercih edilen ürün üzerinden gitmekten ziyade tüketilmesi gereken miktarın dışına çıkılmadan tropikal meyveler veya kış meyveleri tüketilmelidir” diye konuştu.