TRT Erzurum Radyosu’ndan 64 yıllık dev hizmet

1960’tan günümüze kadar bir çok programda bulunan TRT Erzurum Radyosu, 2024 yılında da içeriklerine ara vermeden devam ediyor.

Tarih: 27.02.2024 21:09 Güncelleme: 27.02.2024 23:02
TRT Erzurum Radyosu’ndan 64 yıllık dev hizmet

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 
TRT Erzurum Radyosu, 15 Aralık 1690’ta kurulan bölgeler arası en eski bölge radyosudur. Öncelikle il radyosu olarak kurulup daha sonrasında uzun dalga vericisi üzerinden yayın yapan bir radyo haline geldi.
Geçmişten bugüne değişen içerikler, yayınlar yapılmasına rağmen bugün gelinen noktada hem ulusal anlamda hem bölgesel anlamda birçok programa imza attı.  

SİVAS VE VAN DÂHİL OLMAK ÜZERE 10 İLE YAYIN YAPILIYOR

TRT Erzurum Radyosu Müdürü Feyza Yılmaz, radyoya ilişkin bilgiler verdi. 
“Şuan yayında olan bölgesel yayınımız her gün 4 saat olmak üzere Radyo 1 ortak yayınından ayrılarak bizim bölgemize, on il şeklinde tabir ettiğimiz; Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bayburt, Muş Bingöl, Tunceli ve Ardahan’a yayın yapılıyor. Bu illere karasal üzerinden bunların dışından kalan Van ve Sivas’a da internet üzerinden yayın yapılıyor. Adımız Erzurum Radyosu olmasına rağmen bu illerin hepsine nüfuz ederek orada ki dinleyicilerin bizden beklentilerini, kamu yayıncılığının gereği olan yayıncılığımızı yapmaya çalışıyoruz.”


TRT Erzurum Radyosu programlarından bahseden Yılmaz, şunları söyledi:
“Her gün Bölge Gündemi adında ki programımız saat 10.00’da yayına giriyor. Bu program tamamen haber programıdır. Bu on ilin tüm haber içeriklerini tarayarak, bu on ilde neler olduğuyla ilgili bir içeriğe sahiptir. 1 saat süreyle, müziksiz ve konuklar olmak üzere program gerçekleşiyor. Bunun dışında saat 11.00’da başlayan Hayatın İçinden adlı programımız var. Bu programda da 2 saat boyunca bu illeri kapsayan ancak biraz daha hayatın içinde bulabileceğiniz eğitim, kültür, tarih veya sanat gibi konulara değiniyoruz. Sonrasında saat 15.00’da Genç Yaşam adlı programımız başlıyor. Bu da bir saat boyunca gençlere yaptığımız bir programdır. TRT’nin en büyük kültür aktarımı gençlerdir. Edinilen tüm bilgileri, kültürü ve birikimi gençlere aktarmamız gerekiyor. Bu nedenle TRT’nin gençlerle olan ilişkilerini sıcak tutmak için sadece onlara yönelik bir program olmasını istedik ve tasarladık. Bu programda lise ve üniversite öğrencilerinin sorunlarını ele alıyoruz. Hayattan beklentilerine, müzik zevklerine yer veriyoruz.” 


Açıklamalarının devamında TRT korolarından bahseden Yılmaz, 
TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve TRT Türk Halk Müziği Çocuk Korosu da TRT Erzurum Müdürlüğünde radyoya bağlı olarak 1 yıl boyunca öğrenci yetiştirdiğini söyledi ve şunları ekledi: 
“3 yıl sonunda da yetiştirdiği öğrencilerine sertifika veriyor. Burada ki amacımız da çok geniş bir kitleye sahip olan kendi Öz Türk müziğimizi gençlere sevdirebilmek ve tam kaynağından, doğru bir şekilde öğrenip gelecek nesillere aktarmalarını sağlamak.” 


22 KİŞİLİK KADROYLA 100 KİŞİLİK İŞ YAPILIYOR
“Son olarak biz bu işleri 22 kişilik bir kadroyla yapıyoruz. Bu kadronun içerisinde; yapımcılar, spikerler, teknik yönetmenler, yayın şefi gibi yayıncı kadrolardan oluşuyor. 22 kişiyle hem bölgesele hem bölgesele hem de kamu yayıncılığının gereği olan bütün alanlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizim için kaç kişinin dinlediğinden çok dinleyenler üzerinde ne gibi bir etki bıraktığımız önemlidir. Kamu yayıncılığında ki asıl şart bir kişiye bile etki etmektir. Bir kişi bile bizden istediğini alabilmişse biz istediğimize ulaştığımızı anlıyoruz.”