TUGAY VAKFI’NDAN ANLAMLI YARDIM

Hacı Veli Tugay Vakfı’ndan depremzedelere destekHacı Veli Tugay Eğitim Kültür Sanat Sağlık Kalkınma Vakfı, 10 ilde gerçekleşen depremde ki afetzedelere 1 Tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Tarih: 10.02.2023 14:13
TUGAY VAKFI’NDAN  ANLAMLI YARDIM

Talha KOCA

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve binlerce ölüme neden olan deprem, tüm Türkiye'yi olduğu gibi Hacı Veli Tugay Eğitim Kültür Sanat Sağlık ve Kalkınma Vakfı Başkanlığını da derinden üzdü. Depremin üstünden 4 gün geçti. Binlerce vatandaş hayatını kaybederken on binlerce vatandaşta yaralı olarak kurtarıldı. Ülke genelinden afet bölgesine resmen yağmur gibi yardım yağmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın tek bilek ve tek yürek olarak yardıma koştuğu bölgeye, büyük bir destekte Hacı Veli Tugay Eğitim Kültür Sanat Sağlık ve Kalkınma Vakfı Başkanlığından geldi. Aynı zamanda Tugay Medya Yönetim Kurulu Başkanı da olan yardımsever iş insanı Veli Tugay’ın başkanlığını yaptığı Vakıf, 1 Tır dolusu yardımı AFAD aracılıüı ile deprem blgesine gönderdi. 

VELİ TUGAY: "DEPREM HEPİMİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ"

İçerisinde; gıda, kıyafet ve battaniyeler başta olmak üzere çeşitli temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım Tır'ı, önceki gün yola çıkarak afet bölgelerine ulaşım sağladı. AFAD Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde bölgeye ulaşım sağlayan araçtaki yardımlar malzemeleri, depremzedelerin bir nebze de olsa ihtiyacını gideriyor. 2021 yılında kurduğu Hacı Veli Tugay Eğitim Kültür Sanat Sağlık ve Kalkınma Vakfı ile çok sayıda yardıma koşan Vakıf Başkanı hayırsever İş insanı Veli Tugay, “10 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleşen bu deprem bölgede yaşayan 14 milyon insan başta olmak üzere hepimizi derinden etkiledi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır dilerim. Bizler de depremden etkilenen vatandaşlarımızın az da olsa ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elimizden gelen yardımları sağlamaya çalışıyoruz. Çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 1 tırımız bölgeye ulaştı. Elimizden geldiği kadar yardımlarımıza devam edeceğiz. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir felaket yaşatmasın. Tekrardan geçmiş olsun” dedi. 

PARA YARDIMINDA DA BULUNDU

Tugay Medya Yönetim Başkanı Veli Tugay’ın Vakıf aracılığı ile gönderdiği yardım aracının öncesinde de depremin olduğu gün bölgeye ilk olarak destek amaçlı 10 bin lira para gönderdiği de öğrenildi. Aynı zamanda oğulları Taner, Öner ve Ömer Tugay’ın kendi imkanları ile ve vatandaşlar tarafından temin edilen ihtiyaç malzemelerinin de afet bölgesine gönderildiği, başlatılan kampanlayar çerçevesinde yardım gönderiminin devam edeceği de belirtildi.