TÜPLÜ TELEVİZYONLAR TARİH OLDU

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yeni nesil televizyonların yaygın kullanımının tüplü televizyon kültürünü yok ediyor.

Tarih: 13.06.2023 20:14 Güncelleme: 14.06.2023 15:24
TÜPLÜ TELEVİZYONLAR TARİH OLDU

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Teknolojinin durdurulamaz ilerleyişiyle birlikte artık neredeyse her evde LED ve LCD televizyonlar kullanıldığını ifade eden elektronik eşya satıcısı Selami Kang, Yeni nesil televizyonların kullanılması vatandaşlar açısından kolaylık olduğunu eski tip tüplü televizyon kültürünü yok olma noktasına getirdiğini söyledi.

Çanak anten fiyatlarının 300-350 TL arasında satışının yapıldığını ifade eden Elektronik Eşya satıcısı Selami Kang, eskiden 150 tane çanak satışı olurken şu an ayda 10 tane çanak anten satışının olduğunu söyledi.

Kang, “Eskiden çanaklar her dairede ve apartmanlarda kullanılıyordu. Şu an eskisi gibi kullanılmıyor çünkü merkez sisteme geçildi. Çanak santrallerle beraber dağıtımı yapılıp iki tane çanakla bir binaya yerleştiriyorlar. Her binanın ayrı bir çanak anteni bulunuyordu ama şu an baktığınız zaman bir binada iki çanak anten kullanılıyor. Çanak anten satışında da durgunluk yaşanıyor. Eskiden 150 tane çanak satılırken şu an ayda 10 tane çanak anten satışını yapabiliyoruz. Çanak anten fiyatları da şu an 300-350 TL arasında satışı yapılıyor. Kırsal kesimlerde şu an çanak anten kullanılıyor. Vatandaşlar çanak antenleri eskiden boyuyorlardı ve eskiden tüplü televizyonlar da vardı. Şehirde eski tip televizyon kullananlar neredeyse kalmadı. Sadece köylerde kullanılıyor. Eskiden küçük tüplü televizyonlara gözlerimizi kısıp bakıyorduk, karıncalı seyrediyorduk. Şimdi televizyonlar sinema gibi. Her evde geniş ekranlı televizyonlar var. Yeni nesil cihazların içinde alıcıları da var. İki kumanda kullanmak yerine yeri geldiğinde tek kumanda kullanılabiliyor. Tabi artık tüplü televizyonlar kalktı. Eskiden tüplü televizyonların tüpleri boşaldığı zaman tüplerini doldurup öyle kullanılıyorlardı. Uydu ayrı, televizyon ayrı, çanak anteni ayrı oluyordu. Şu an televizyonların içinde uydu cihazı da içinde oluyor. Eskiden film, dizi olduğu zaman televizyonun önünde oturup çayını, mısırını alıp o saatte diziyi izliyorlarmış.” dedi.