TURİST ve GURBETÇİLERİN UĞRAK NOKTASI TAŞMAĞAZALAR

Erzurum’daki Taşmağazalar Caddesi yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktalarından birisi oldu.

Tarih: 06.08.2023 18:22
TURİST ve GURBETÇİLERİN UĞRAK NOKTASI TAŞMAĞAZALAR

www.erzurumgunebakıs.com / Halil İbrahim Aktaş 

İhtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar ve kente gezmeye gelen turistler ise serinlemek için Taşmağazalar çarşısını tercih ediyor.

Yazın serinlik, kışın ise sıcaklık özelliği ile tercih edilen Taşmağazalar Çarşısı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde ilgi odağı oluyor.

Erzurum’ da kuyumcu dükkânlarının bulunduğu Taşmağazalar Caddesi, turistlerin en uğrak bölgelerinden biri oldu. Gün içinde Taşmağazalar Caddesi’nde büyük turist yoğunluğunu yaşandığını belirten kuyumcu esnaflar, gezmek için gelenlerin çok olduğunu ancak alışveriş yapmadıklarını belirtti. Esnaflar turistlerin pek alışveriş yapmadıklarını ancak bir alışveriş olduğunda da alışverişte bulunanların kadınların ağırlıklı olduğunu ifade ettiler.

Taşmağazalar  çarşısında bulunan kuyumcu esnaflar, turistlerin ve gurbetçilerin gün içinde çok sık ziyaret ettiğini ancak alışveriş amacıyla değil gezme amacıyla ziyaret edildiklerini aktardılar. Gurbetçilerin ise sadece düğün yapacakları zaman altın, altın takı veya pırlanta almaya ancak o zaman yöneldiklerini belirttiler. Bunun dışında genellikle yerli vatandaşların daha çok altın alım satımı için geldiklerini belirttiler.