Turistlerden Çifte Minareli Medrese’ye büyük ilgi

Erzurum’da bulunan Anadolu Selçuklu eseri olan şehrin gözde yapısı Çifte Minareli Medrese (Hatuniye Medresesi) yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Tarih: 23.07.2023 18:27
Turistlerden Çifte Minareli Medrese’ye büyük ilgi

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ  

Erzurum İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden alından bilgilere göre Çifte Minareli Medrese Haziran ayında 57 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Çifte Minareli Medreseyi ziyaret eden vatandaşlar Çifte Minareli Medrese’nin çok güzel olduğunu Anadolu Selçuklu Mimarisini çok güzel yansıttığını Medrese’nin duvarlarında bulunan işlemelerin çok güzel olduğunu belirttiler. 

Harika bir tarihi yapı olduğunu görsel olarak çok güzel çok görkemli mekan olduğu ifade eden vatandaşlar, İlk kez gelen bir ziyaretçi Çifte Minareli Medreseyi çok beğendiğini herkesin Erzurum’a gelen herkesin burayı mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğini, buranın yaşayan bir tarih olduğunu aktardılar  Çifte Minareli Medrese avlusunda bulunan Sadaka Taşı’nın ise medresede çok ince düşünceli bir anlayışın hakim olduğunu insanların ihtiyaç sahipleri için böyle bir şey yapılmasından çok etkilendiklerini söylediler. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ziyaretçilerin Çifte Minareli Medrese’yi gün içinde 08.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edebileceklerini belirtirken ayrıca Pazartesi günleri kapalı olan Çifte Minareli Medrese’de zaman zaman sergiler ve söyleşi etkinlikleri de gerçekleştiğini söylediler.