Turizmde kış Sezonu beklentisi

Türkiye genelinde görülen COVİD hastalığının ardından meydana gelen Şubat depreminin, turizm sektöründe çok olumsuz etkisi olduğunu ifade eden Erzurum Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz 2024 yılı için turizmdeki hedefini açıkladı

Tarih: 25.11.2023 16:05 Güncelleme: 26.11.2023 11:53
Turizmde kış Sezonu beklentisi

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Kış turizminin merkezi olan Erzurum, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Depremin ardından ilk defa Kış sezonuna girerken Erzurum Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz Eylül ayı itibariyle kaç konaklamalı turistin olduğunu ve sezon için gelmesi beklenen turist hedefini dile getirerek, ” Erzurum’da turizm adına çok güzel şeyler oluyor ve güzel bir ilerlemeyle de güzel sonuçlarda çıkacak” söylemlerinde bulundu.

Almaz, “Tüm konaklama tesislerimize 1 ay süre veririz ve bir ay içerisinde bize son durumu verirler ve Eylül ayının 30’u itibariyle 600 bin gece konaklamamız var ve bu sezon için belirlediğimiz 1 milyon hedefini çok rahatlıkla aşacağız. Kış sezonunun başladığı andan itibaren özellikle dağda çok fazla yoğunluk var. Dolayısıyla ekim, kasım, aralık periyodunda bu 600 binin üzerine 400 bin gecelemeyi çok rahatlıkla öngörüyoruz ve geçen yıllardaki talihsizlikler yaşanmaz ise 2024 hedefimizi 2 milyon geceleme olarak koyuyoruz.

“Turizm sektörü insanların gezmek, görmek ve eğlenmek için yaptığı bir faaliyet olduğu için herhangi bir krizde herhangi bir sorunda veya problemde buradan kısıyor insanlar ve bu anlamda en çok turizm sektörü etkileniyor. Şu anda dış ülkelerden en çok bizi tercih eden İran ve Azerbaycan’dır. Bu turist sayılarının ve gecelemelerin ortalama yüzde 20’si yabancılardan oluşurken yüzde 80’i de iç turizmden gelen Türk vatandaşlarımızdan oluşuyor. İran ve Azerbaycan başta olmak üzere Çin Rusya, Almanya, İngiltere gibi devletlerden de misafir almaktayız”. 

“Erzurum’da turizm adına çok güzel şeyler oluyor ve güzel bir ilerlemeyle de güzel sonuçlarda çıkacak. 2024 yılı harika bir yıl olacağını düşünüyoruz çünkü gerçek anlamda Erzurum’u iyi tanıtıyoruz ve bilinilirliği git gide artıyor. Yine otellerimiz, restoranlarımız, tarihi yerlerimiz ve tarihi eserlerimizle alt yapımız çok ciddi bir kalite ve standart kazandı ve bu anlamda Erzurum’un bu hedefleri çok rahatlıkla yakalayacağını umut ediyoruz”.