TURİZMDEN EN AZ ETKİLENEN ÜLKE TÜRKİYE

Son yıllarda turizm sektöründe çok büyük talihsizlikler yaşandı.

Tarih: 23.11.2023 17:09
TURİZMDEN EN AZ ETKİLENEN ÜLKE TÜRKİYE

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Türkiye genelinde görülen COVİD hastalığının ardından meydana gelen Şubat depremi ile turizm sektöründe çok olumsuz etkisi olduğunu ifade eden Erzurum Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Turizm Bakanlığının dünya çapında yaptığı projeleri sayesinde turizmden en az etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Almaz,” Son yıllarda turizm sektörü gerçekten çok büyük talihsizlikler yaşadı ve pandeminin ardından meydana gelen şubat depreminin de çok olumsuz etkisi oldu. Bu anlamda turizm sektörü beklenilenin çok altında bir performans gösterdi. Fakat şunu da kabul edelim ki Turizm Bakanlığımızın hakikaten dünya çapındaki projeleri sayesinde bunlardan biri “güvenli turizm sertifikası” hakikaten müthiş bir projeydi. Biz pandeminin ve diğer oluşan faktörlerin de bizi en az etkilediği bir süreç yaşadık.  Öyle ki dünya ülkeleri içinde turizmde en az etkilenen ülkelerden biriydik. Geçen yıl biraz toparlanıyorduk meydana gelen şubat depremi ve sonra ise millet olarak duygusal bir millet olduğumuz için tatiller iptal edildiği için turizm sektörü sekteye uğradı. Ukrayna-Rusya savaşı de yine dışardan gelen yabancı turistleri olumsuz etkiledi.”

Erzurum turizmde çok ciddi ivmeler kazandı.

“Bu yıl dileğimiz ülkemizde herhangi kötü bir problem yaşanmaz bu talihsizlikler hep sürmez inşallah.  Toparlanma içerisindeyiz ve son yıllarda Erzurum turizmde çok ciddi ivmeler kazandı. Alt yapıyı çok güzel kurdu otellerimiz olsun, marka otellerimiz olsun, şehir otellerimiz, turizm belgeli otellerimiz gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar. Palandöken müthiş bir teknik alt yapıya kavuşturuldu. Büyükşehir Belediyemiz güze yönetiyor ve şehrin bilinilirliği her geçen gün çok daha iyi bir artıyor. Turizme hizmet eden sektörler TÜRSAB başta olmak üzere restoranlarımız, çarşılarımız, pazarlarımız, tarihi eserlerimiz, tarihi bölgelerimiz yani turizme hizmet eden turizmin alanı içerisine giren bölgeler gerçekten önemli bir ivme kazandı olumlu anlamda gelen misafirlerimizin sitayişle bahsettiği bir hale geldi ve gelmeye de devam ediyor.  “