TURİZME GİDEN YOLLAR ÇUKUR VE PİSLİKLE DOLU

Erzurum’un Palandöken ilçesi kaldırım ve yolları bakımsızlıktan dökülüyor.

Tarih: 11.07.2023 16:57
TURİZME GİDEN YOLLAR ÇUKUR VE PİSLİKLE DOLU

Erzurum Palandöken İlçesinde pek çok mahallede ara sokaklar, caddeler ve ana yollar çukurlarla doldu taştı.

Bir ilçenin bu kadar bakımsız olurken her kesin gördüğü alanları bu kadar kirli, döküntü iken bu alanların sorumluluğunu elinde bulunduranlar neden bu kadar ilgisiz. 

Palandöken ilçesinde yol, sokak, kaldırım ve refüj çalışmalarının sıkça tartışma olduğu son günlerde kentin kirliliği tartışılıyor.

Kentin merkezi toz, toprak, çamur içinde iken şehrin bünyesinde bulunan ana arterleri ise bakımsız ve ilgisizlikten adeta kırılıyor. Yıkık dökük, kaldırım ve refüjlere istenilen bakım yapılmazken Palandöken ilçesine kötü görüntüsüne günlerdir tepki yağıyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar bu kötü manzaranın şehri yakışmadığını dile getiriyor.

Vatandaşlar yazın toz içinde kışın ise çamur içinde kalıyor.   Sürücüler ise derin çukurlardan dolayı araçlarının zarar görmesinden şikayetçi olurken ara sokaklar kadar cadde ve ana yollarda dökülmeye başlamış durumda. Vatandaşlar, şikâyetlerini dikkate alacak merci bulamamaktan dertli. 
Erzurum’un Palandöken ilçesinde yaşayan vatandaşlar yolların bakımsızlığından şikâyet ederken Vatandaşlar bu durumdan oldukça mağdur olduklarını söylediler. 

Vatandaşlar,” Palandöken İlçe Belediye Başkanlığı bu konuda çok eksik kalıyor. Belediyenin görevi çevreyi temiz tutmak, yeşil alanlar oluşturmak ve insanların yaşayabileceği alanlar oluşturmak, ancak belediye bunlardan dışında her şeyi yapıyor. Beton yığına dönüşen bir ilçede yaşıyoruzPalandöken ilçesine hiçbir çalışma yapılmıyor. Yollar delik deşik, kaldırımlar eğik bükük. Orta refüj kırık dökük. 

  Biz güzel ilçemiz Palandökene güzelleştirilmesini istiyoruz. İlçemize ne bir hizmet ne bir yatırım yapılıyor. Biz ilçe halkı olarak ilgili ve yetkililerimizden buraya el atmalarını ve çalışma başlatmalarını istiyoruz. Aksi taktirde caddede oluşan o büyük çukurlar kazaya davetiye çıkartabilir. O zaman hiç kimse bu vebalin altından kalkamaz. Dolayısıyla biran evvel burada çalışma yapmasını ve yolları, caddeleri, orta refüjleri onarmasını bekliyoruz" dedi.