Türk Diyanet´ten Mart indirimi

Türk Diyanet Vakfı Erzurum Kitabevi, 12 Mart Erzurum´un düşman işgalinden kurtuluşu ve İstiklal Marşı´nın kabulü, yine 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıl dönümü sebebiyle bazı kitaplarda indirim yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Türk Diyanet´ten Mart indirimi

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Türk Diyanet Vakfı, 12 Mart Erzurum´un düşman işgalinden kurtuluşu ve İstiklal Marşı´nın kabulü, yine 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin yıl dönümü dolayısıyla Mart ayı boyunca geçerli Safahat, İstiklal Marşının Tahlili, Kutadgu Bilig ve Çanakkale Ruhu gibi kitaplarda yüzde 50´nin üzerinde indirime gitti. Türk Diyanet Vakfı Erzurum Kitapevi yetkilisi Ünsal Kızıloğlu, indirimlerin Mart ayı sonuna kadar süreceğini duyurdu.

Mart ayının özel bir yerinin olduğunu aktaran Kızıloğlu, bu ay içerisinde Erzurum´un düşman işgalinden kurtulduğunu, yine bu ay içerisinde Çanakkale destanının şan ve şerefle yazıldığını, İstiklal Marşının da yine bu ayda kabul edildiğini hatırlattı. Kızıloğlu, ?Eğer detaylı olarak o tarihler bilinmiyor, önemi ortaya tam manasıyla konamıyorsa bazı kitapların okunması gerekiyor. Safahat, İstiklal Marşının Tahlili, Kutadgu Bilig ve Çanakkale Ruhu adlı kitapları o dönemi anlatan, aktaran kitaplardan en önemliler arasındadır. Bu amaçla bu kitaplara özel indirimler getirildi. Safahat 20 TL´den 9 TL´ye, İstiklal Marşının Tahlili 15 TL´den 7 TL´ye, Kutadgu Bilig 22 TL´den 5 TL´ye ve Çanakkale Ruhu 12 TL´den 4 TL´ye düşmüştür. Şuanda kampanya neticesinde vatandaşımızda ilgi iyi. Üniversitenin yeni açıldığını düşünürsek daha da iyi olacaktır. Her insan, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarihini detaylı ve doğru bir şekilde bilmelidir. En azından yakın tarihe yönelik yeterli bilgi birikimine sahip olmak önemlidir. Bu kitaplarda bu sebeple oldukça önemlidir.? dedi.