?Türk Dünyası Kültür Şöleni? 2017 büyüledi

Türk Dünyasının çeşitli yörelerinden derlenen şiir, şarkı, gösteri ve danslarla, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde kültürel bir şölen ziyafeti sunuldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Türk Dünyası Kültür Şöleni? 2017 büyüledi

Dilek BAYRAK

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Türk Dünyası Şöleni Yapıldı. Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kulübü koordinatörlüğünde ?Türk Dünyası Kültür Şöleni? programı gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Efendioğlu programın açılış konuşmasını yaptı. Efendioğlu, konuşmasında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümlerinin Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle olan bağına; bu bölümlerin Türk Dünyası ile Ülkemiz arasında kültürel bir köprü olma misyonuna vurgu yaptı ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

"TÜRK DÜNYASI BAYRAK TÖRENİ" HERKESİ BÜYÜLEDİ

Program Türk Dünyasının çeşitli yörelerinden derlenen şiir, şarkı, gösteri ve danslarla izleyicilere kültürel bir şölen ziyafeti sundu. Programın sonunda gerçekleştirilen "Türk Dünyası Bayrak Töreni" adeta herkesi büyüledi.

Program, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Adıgüzel´e yaptıkları hediye takdimiyle son buldu.