Türk dünyasında yorumlanmayı bekleyen sorunlara ışık tutacak sempozyum

1. Uluslararası Türk Kültür Dünyası Sempozyumu, Hırvatistan´ın Dubrovnik kentinde düzenlendi. Dün sona eren sempozyuma Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığından öğretim görevlilerinin de katıldığı öğrenildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Türk dünyasında yorumlanmayı bekleyen sorunlara  ışık tutacak sempozyum

Günebakış/Dilek BAYRAK

Türk kültür dünyası ekseninde akademik tartışma ortamları yaratmak; disiplinlerarası bilgi alışverişi  sağlayarak yeni bilimsel gelişmeleri gündeme taşımak ve Türk kültür dünyasına yönelik akademik    literatürün zenginleşmesini  sağlamak  amacıyla gerçekleştiğinin altını çizen Düzenleme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Selma Baş, ?Toplumların en  dinamik  yapı  taşları  arasında  yer alan kültür,  çok bileşenli yapısıyla geçmişi bugüne bağlayan değerler bütününü oluşturmaktadır. Bu değerler, kimi  zaman  somut  unsurlar  üzerinden  aktarılırken; kimi  zaman da toplumların genetik  hafızasında değişip dönüşerek varlığını sürdürmektedir. Kadim bir geçmişe sahip  olan  Türk  kültür  dünyasının  hangi  dinamiklerin  etkisi  altında,  nasıl  bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini tespit etmek bu açıdan önemlidir. Bu  düşünceden hareketle I. Uluslararası Türk Kültür Dünyası Sempozyumu, akademisyenlerin  ilgili  çalışmalarını  bilim dünyasıyla paylaşacağı bir platform olarak şekillendi.? dedi

?Elde edilecek bilimsel verilerin, Türk dünyasında bugün de yorumlanmayı bekleyen pek çok güncel soruna da ışık tutacağı düşüncesinde olduklarını kaydeden Baş, sempozyumun amacına ilişkin şu açıklamayı yaptı: ?Sempozyum, Türk kültür dünyası ekseninde akademik tartışma ortamları yaratmak;  disiplinlerarası bilgi alışverişi sağlayarak yeni bilimsel gelişmeleri gündeme taşımak ve Türk kültür dünyasına yönelik akademik literatürün zenginleşmesini sağlamak amacını taşımaktadır. Elde edilecek bilimsel verilerin, Türk dünyasında bugün de  yorumlanmayı bekleyen pek çok güncel soruna da ışık tutacak.?