Türk-İş sendikasından TBMM’ye Dilekçe

Türk-İş Erzurum İl temsilcisi ve Demir yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan ve sendika başkanları, üreticilerin vergisel sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin bilgilendirme notu hazırladılar.

Tarih: 19.12.2023 14:36 Güncelleme: 19.12.2023 15:12
Türk-İş sendikasından TBMM’ye Dilekçe

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

15 aralık itibariyle Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, üreticilerin vergisel sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bilgilendirme notunu ve taşeron sorununu da içeren üst yazıyı hazırlayarak görüş ve önerilerini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. DR. Vedat Işıkhan’a, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin Grup Başkan Vekillerine ve TBMM’de grubu olmamakla birlikte Milletvekili olan siyasi partilere gönderdiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk-İş Sendikası Erzurum İl temsilcisi Yusuf Gökcan, Bu bütçe görüşüldüğü zaman yüzde 15’lik, 20’lik, 27’lik ve 35’lik dilimlerin geçmişte bu zaman arasındaki farklarını dile getirerek, bunu bariz örneklerle de tabloya dökerek, onlardan vergi dilimleri ile alakalı bir destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vergi dilimlerinde önceden KDV iadesi verdiklerini belirten Gökcan, “2022 yılında kimse fatura toplamasın diye vergi asgari ücretin üstündeki vergiye tabi oldu ama bir ay sonraki durum da bu kümülatife soktukları için vergi dilimi iadesinden hiçbir farkı olmadı sadece bizi fatura toplamaktan kurtardılar” dedi. 

Önceki yıllarda asgari ücretin 21 katı ilk dilim olduğu halde şu anda 5 katına geliyor onun için de işçinin, çalışanın yani daha doğrusu bordro mahkumları en zararlı çıkanlar. İkincisi de gelirden gideri düştükten sonra vergi alınır. Sanki çalışanın hiç gideri yok sadece SSK primi düşüyor geriye kalanların hepsinin yakacağı bakacağını kümülatife sokarak oradan vergi alıyorlar. Bu adamın gideri yok mu? bunun aylık geliri ne ki? hepsi gider. Tüm bunları da güzel bir Metin haline getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundular bakalım ne çıkar” açıklamalarında bulundu.