Türk Eğitim-Sen’den sert tepki

Hayatını kaybeden okul müdürü için tüm Türkiye ayağı kalktı!

Tarih: 08.05.2024 16:04
Türk Eğitim-Sen’den sert tepki

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Geçtiğimiz günlerde okuldan atıldığını öğrenen ve 17 yaşında ki yabancı uyruklu öğrenci, 74 yaşında ki okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla öldürdü. Olay bütün Türkiye de büyük bir yankı uyandırırken, eğitim ve memur sendikalarından ardı adına açıklamalar geldi. 

Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, konu üzerine açıklamalarda bulundu. 

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ!

Açıklamalarına olayı anlatarak başlayan Gürsoy;

“İstanbul Eyüpsultan’da bir lise öğrencisi okul müdürünü vurarak katletmiştir. Yabancı uyruklu olması ayrı, öğrenci olması ayrı bir garabettir. Tabi biz yaşanan bu vahşeti protesto etmek niyetindeyiz. Türk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü Türkiye genelinde, birinci derse girmeyeceğiz. Açıklamamızı yapacağız. Siyah kurdele ve yaka kokartıyla 1 hafta boyunca bu menfur saldırıyı canlı tutacağız. 10.05.2024 Cuma günü ise bütün Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi kararımız var” dedi. 

 “YETER ARTIK!”

“TBMM’NİN TOPLANIP YASA ÇALIŞMASI YAPMASI GEREKİYOR”

Konuşmasının devamında, “Tabi bu konuda bütün meslektaşlarımızı duyarlı olmasını bekliyoruz. Bütün meslektaşlarımız ve bütün eğitim çalışanlarını iş bırakma eylemimize davet ediyoruz. Bu tür hadiselerde bizler etkisiz kaldıkça her gün canımız yanıyor. Her gün bir eğitim çalışanının uğramış olduğu saldırılardan kaynaklı canımız yanıyor” ifadelerini kullanan Başkan Gürsoy;

“Yeter artık! Bu duruma Adalet Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bir çözüm bulması gerekiyor. Bu çözüm içinde TBMM’nin toplanıp yasa çalışması yapması gerekiyor. Daha önce Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) mevzusunda vermiş olduğumuz bir kanun teklifini aynı şekilde kabul etmesi ve uygulamaya sokması gerekiyor. Hatırlatmak gerekirse kanun teklifinde; öğretmene yönelik her türlü şiddetin artırımlı ceza uygulamasını, ceza uygulamasında kesinlikle bir iyi hal durumu olmamasını, özel hükümlere bağlanarak kişilerin cezasını fiilen çekmesini sağlayacak bir kanun olması gerekiyor. Hem meslek kanunumuzda yer almalı hem de Türk Ceza Kanunu’nda özel hükümler altına alınarak bir an önce harekete geçilmelidir” dedi.

NE ZAMANA KADAR BU ŞİDDET DEVA EDECEK? 

“Ana yarısı, baba yarısı olarak görülen öğretmenlerimizin çocuklarımız tarafından darp edilmesi ve hatta canlarına kastetmek noktasında çağımızın getirmiş olduğu bu olumsuz duruma bir an önce dur denilmelidir.”

Son olarak çözümün mecrasının belli olduğunu dile getiren Başkan Yusuf Kenan Gürsoy, siyasilerin, TBMM’ye kanun teklifi vermesi ve bu teklifin hangi parti olursa olsun fark etmeksizin kanuna dönüşmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti ve şu sözlerle açıklamalarını sonlandırdı;

“Bütün kamu çalışanlarını bu noktada bir kez daha eylemimize davet ediyorum. Gerçekleşmesi durumunda da var gücümüzle de çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz.”