TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN YILIN EN İYİ ÖĞRETMENİNE PLAKET

Yılın En iyi öğretmeni seçilen fen bilgisi öğretmeni Tuba Dumlu Güler’e Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy plaket verdi

Tarih: 05.10.2023 18:29
TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN YILIN EN İYİ ÖĞRETMENİNE PLAKET

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Köy okullarında ki öğrencileri için yaptığı çalışmalarla iki kez Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “Yılın En İyi Öğretmeni” seçilen Tuğba Dumlu Güler, Varkey Vakfı ve UNESCO işbirliği ile düzenlenen yarışma da en iyi 50 öğretmen arasında yer aldığından ötürü Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy plaket taktim etti.

Erzurum'dan başarılı bir öğretmenin çıkmış olması daha bir kıymetli olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, başarıları görmek, onu yerinde takdir etmek herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Gürsoy,”  Erzurum'dan çıkmış olması daha da bir kıymetli. Elbette ki marifet iltifata tabidir. Düsturundan hareketle başarıları görmek, onu yerinde takdir etmek hepimizin boynunun borcu. Biz de sendikalı anlamda, Türk Eğitim Sen olarak elimizden geldiğince haberimiz olduğu sürece bunları kaçırmamaya gayret ediyoruz teşvik noktasından örnek alınması noktasından değerlendirilecek hususların iltifata tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz. İlimizin kıymetleri değerleri, başta sayın valimiz olmak üzere kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, il eğitim müdürümüz de  bu kıymeti görmüş, bu değerli çalışmayı görmüş irtibata layık görmüştür. Ben hepinizin huzurunda hocamın bu başarısını tebrik ediyorum, kutluyorum. Bütün eğitim çalışanlarına örnek olacağını varsayıyorum. Muhakkak ki öyle olacaktır. Mutlaka Hocam gibi kıymetli çalışmaları olan arkadaşlarımız da vardır. Belki bunları gün yüzüne çıkarma noktasında biraz cesaret eksikliği olmuş olabilir. Ama bu tür kıymetli çalışmaların gün yüzüne çıkmasını şöyle bir ehemmiyeti var iyi çalışmalar, güzel çalışmalar hem alanda karşılık bulmakta, muhataplarını bir yerlere taşımakta hem de birbirimizi otokontrol yoluyla teşvik etmektedir Bu teşviklerinde sürekli gündemde tutulması hepimiz için, hem ülkenin gelecek nesillerinin yetişmesi açısından hem de onların gelişimine sağlayacakları katma değer açısından oldukça kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Allah nice nice başarıların olmasını nasip etsin hocama ve diğer hocalarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”