Türk İş Erzurum İl Temsilcisi Gökcan’ın Bölge müdürlüğü sevinci

Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir Yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, açılan müstakil bölge müdürlüğü hakkında görüşlerini ifade etti.

Tarih: 27.02.2024 12:27
Türk İş Erzurum İl Temsilcisi Gökcan’ın Bölge müdürlüğü sevinci

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl

Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da TCDD 9. Bölge müdürlüğünün açılarak faaliyetler yürütmeye başlaması üzerine, Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir Yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, açılan müstakil bölge müdürlüğü hakkında görüşlerini ifade etti. 

Konuşmasına, “yıllardır beklediğimiz bir şeydi ve bugün hamdolsun Erzurum artık TCDD’de 9. Bölge olarak açıldı” diyerek başlayan Gökcan, bu bölgede TCDD’de en azından bir kere kendi kararlarını alabileceği için çok iyi oldu” söylemlerinde bulundu. 

Bölge Müdürlüğü olarak gerçekleştirilmesi gereken projelerden bahseden Gökcan, “Erzurum’un son durağı olan Kars’ta bizim lokomotiflerimiz şu anda arıza veriyorlar ve ara istasyonlarda durma imkânı olmadığından dolayı Kars’ta nerden bakılırsa bıkılsın 10-11 saat bekliyorlar. Dolayısıyla orada büyük bir lokomotif tamir atölyesi yapılır ve orada istihdam sağlanırsa, ki bu olanaklar devlet tarafından sağlanırsa bölgedeki tüm birimlerin uyumlu şekilde çalışmaları ve işletmeler arasında iletişim çok daha iyi yönetilmiş olur” diye konuşurken, ayrıca Erzurum’un lojistik merkezi olduğunun altını çizerek eski depo gibi hizmet gördüğünün ve verimli hale getirilmesi için muhakkak Erzurum ve Erzincan’da da vagon bakım atölyeleri ve yolcu vagonu bakım atölyelerinin açılırsa hem Erzurum’a istihdam sağlar hem de demiryollarının bölge olarak buradaki katma değerini artırır”. Şeklinde aktardı.