TÜRK SAĞLIK SEN ERZURUM ŞUBESİNDE KULANŞİ DÖNEMİ

Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesinin yeni Başkanı Ömer Faruk Kulanşi oldu.

Tarih: 04.10.2023 18:31
TÜRK SAĞLIK SEN ERZURUM ŞUBESİNDE KULANŞİ DÖNEMİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi Başkanı Faruk Bulut’un sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakmasının ardından hafta sonu tek liste halinde yapılan Olağan üstü kongre seçimine aday olan Ömer Faruk Kulanşi toplam 60 delegenin 56 delegenin oyunu alarak Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesinin yeni Başkanı oldu.

Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını çözmek için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade eden Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesinin Başkanı Ömer Faruk Kulanşi, çalışanın hakkını alması için verdikleri mücadelede, seslerinin daha gür çıkması, sorunları gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kulanşi,”  Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını çözmek için buradayım Sağlık çalışanlarının en büyük sesi olacağız. Sağlık alanındaki birçok problemlerimiz var. Çıktığımız bu yolda sağlık çalışanlarının haklarının aranması şartların normale dönüştürülmesi ve iyileştirilmesi noktasında elimden gelen gayreti göstereceğim. Sağlıkta çok ciddi problemler var yıpranma payının halen daha verilmemesi döner sermayelerinin emekli keseneğine yansıtılması ve çalışma şartlarının düzeltilmesi bu sorunları çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar önce ülkemiz sloganıyla yola çıktık. Bizim çalışan arkadaşların mutluluğu refahı devletimizin mutluluk ve refahını artıracaktır. Sağlıkta çalışan arkadaşlarımızın mutsuz olduğunu görüyorum.  Bu tükenmiş sendromunu mutsuzluğu gidermek adına arkadaşlarımızın haklarını arayamaya devam edeceğim. Ülkenin toplam gelirinden, herkesin adil miktarda pay alamaması, paylaşım sırasında belli grup ya da kişilerin kollanması, gelir dağılımının bozulmasına, haksızlığa ve yersiz zenginleşmeye neden olmaktadır.”

“Kimsenin emeğinin sömürülmesine göz yummayacağız”

“ Haksız kazanç ve yersiz zenginleşmenin sonucunda; açlık ve yoksulluk tehlikesiyle baş başa kalan ve çalıştığı halde geçimini sağlayamayan bir toplum ortaya çıkar. Hiçbirimiz çalıştığı, çabaladığı halde yoksul olmak istemeyiz. Kimsenin emeğinin sömürülmesine göz yumamayız. Bu noktada ortak çıkarlarımızı korumak için bir araya gelerek, güç birliği yapmamız zorunlu hale gelir.   Biz; sendikacılığı maaş pazarlığından çok, haksızlığa karşı verilen mücadelenin bir aracı olarak görüyoruz. Çalışanın hakkını alması için verdiğimiz mücadelede, sesimizin daha gür çıkması, sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu sorunlarını çözmek adına devir aldım aldığım bu bayrağı daha ileriye taşımak için elimden gelen gayreti göstereceğim.”