Türkçe Dersinde Geçme Notu 70 Oldu! Başkan Gürsoy’dan Açıklama Geldi!

Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 70 puan uygulamasını değerlendirdi.

Tarih: 29.09.2023 20:00
Türkçe Dersinde Geçme Notu 70 Oldu! Başkan Gürsoy’dan Açıklama Geldi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

“Sınıf geçme mevzuatıyla alakalı olarak Türkçe dersinin ön plana çıkarılmış olması kıymetlidir.” İfadelerini kullanan Başkan Gürsoy, “Bizim çocuklarımızın ana diliyle sadece konuşma değil; ana diliyle düşünme, okuyup yazabilme becerilerinin geliştirilmesi çok kıymetli.” Dedi. 

Sözlerine, “Tabi tek başına Türkçe ya da Edebiyat dersleri üzerinden ve çok acele bir karar alınması noktasında biraz eksiklikleri var.” Şeklinde devam eden Yusuf Kenan Gürsoy, bu eksikliklerin giderilip, uygulama birliğini sağlayacak niteliğe getirilmesini beklediklerini söyledi.  

-Herkesi Diploma Sahibi Yapmak Kolaydır… 

-Bakan Beyin Bu Çalışması…

Akademik başarıyı elde etmenin en temel yolunun başarıyı doğru ölçebilmek olduğunu vurgulayan Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, “herkesi diploma sahibi yapmak kolaydır” dedi.

“Herkesi diploma sahibi yapmak kolaydır. Herkesi sınıf geçirmek kolaydır ama hak edeni ve hak etmeyeni ayırmak zordur. Bakan beyin bu çalışması çalışanı ve çalışmayanı ayırt etme konusunda kıymetlidir. Ancak ısrarlı olunması lazımdır. Sürekli değişken bir halden kurtarılması lazımdır. Bir sonra ki bakanın bunu desteklemesi lazımdır.” 

Bazı pedagoglara göre bu konunun öğrencilerin öğrenim hayatlarını olumsuz yönde etkileyebildiğini söyleyen Başkan Gürsoy, “Bana göre de ilkokuldan itibaren eğitim ve öğretimin ciddiyetini hem öğrencilerin hem de velilerin kavraması lazımdır.” İfadelerini kullandı. 

Başkan Yusuf Kenan Gürsoy sözlerine, “Tabi ki de tamamen okuldan uzaklaştırılması konusu da desteklemiyoruz ancak başarının da ödüllendirici ciddi bir sistem gerekiyor. Bu bakımdan anlamlı ve önemli buluyorum. Bu uygulamanın artı ve eksi yönleri var, eksi yönlerinin ortadan kaldırılmasını diliyorum.” Şeklinde devam etti.