TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TARİHİNDE İLK VE TEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa bir ilin maketle tanıtım sergisi yapıldı.

Tarih: 27.05.2023 15:08 Güncelleme: 27.05.2023 15:15
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TARİHİNDE İLK VE TEK

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Maket sanatçısı Doğan Hattat Oğlu,2006 yılında İstanbul’ da yapılan Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) bin500 firma ve 50 yabancı ülkenin katılımıyla maket sergisine en çok ilgi gördüğünü Erzurum’a ikincilik kazandırdığını söyledi.

Erzurum’un ses sanatçısı olan İbrahim Erkal’ın katkılarıyla TÜYAP ‘da bin 500 fuar içinde Erzurum’a ikincilik getirdiklerini ifade eden Maket sanatçısı Doğan Hattat Oğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa bir ilin maketle tanıtım sergisi yapıldığını söyledi. 

Hattat Oğlu, “ Eski Erzurum valisi Celalettin Güvenç İstanbul TÜYAP ’da uluslararası turizm fuarı vardı. O fuar da Erzurum standına da bizim maketlerimizi yapmamızı istediler vali bey o arada bizden para istemeyin siz halledin dedi. Bizler de bari maketlerin taşınmasına ve kalacak yerlerin ayarlanmasını yardım edin tamam dedi. Sonra İstanbul’a gittik o TÜYAP fuarında 50 yabancı ülke vardı toplam da 1500 tane katılımcı vardı. Tabi orada bir konuyu belirteyim rahmetli İbrahim Erkal daha açılmamıştı, fuar erken geldi. Erzurum standına geldiğinde etrafına baktı ve dondu yanındakiler seslenince bir durun dedi. Ben daha önce geldiğim fuarlar da sadece kadayıf dolması, Oltu Taşı tesbih, vitrin mankenine giydirilmiş bar kostümü görüyordum şimdi tüm Erzurum’u burada gördüm bana döndü eline emeğine sağlık çok bayıldım ilk defa böyle bir şey gördüm dedi. Ve menajerini arayarak 3 günlük planını iptal etti. Fuar da bulundu ve tanıdığı vali, bakan, belediye başkanı protokolleri kollarından tuttuğu gibi Erzurum fuarına getirirdi onların eşliğinde onlarca insan da gelir görürdü karşı ki iller de şaşırırdı ne olabilir bu kadar insan fuara akın ediyor diye düşünürlerdi. İbrahim Erkal’ın katkıları çok fazla sağ olsun netice de 1500 fuar içinde 2. Olduk. Erzurum’a ikincilik getirmiş olduk. Kolay bir olay değil daha sonrasında oradayken milletvekilimiz Muzaffer Gün Yurt aramıştı. Hocam meclis de sergiyi ayarladık. İstanbul’dan Ankara’ya gelin biz de davetine icabet ettik büyük millet meclisinde bir hafta sergimiz oldu. O zaman Recep Tayyip Erdoğan başbakandı geldi, sergimizi gezdi.  Şeref defterimizi yazdı. Kendimi Erzurumlu hissettim şeklinde belirtilerde bulundu. Sonra diğer milletvekilleri sergiye geldiklerinde aralarında konuşuyorlardı kulak misafiri oluyordum. Şunu diyorlardı görüyor musunuz Erzurum’u nasıl bir şey başarmışlar diyorlardı meclis de bir hafta Erzurum’u konuşturdular tabi bu olay Erzurum için güzel bir durum bir de meclis tarihinde ilk defa bir ilin maketle tanıtım sergisi yapıldı.  Erzurum şehrine ve bize nasip oldu ne bizden önce ne de bizden sonra daha da yapılmadı böyle bir sergi bu çalışmalarımız esnasında çok anılarımız var günlerimiz çok güzel ve fevkalade dolu dolu geçti sergiler de Erzurum günleri oluyordu. Ankara ve İstanbul’da orada ki sergiler de boynumuza sarılanlar, hasret giderenler, Allah razı olsun sizden diyenler oluyordu, Erzurum’u ayağımıza getirdiniz diyenler oluyordu.” dedi