Türkiye Kamu-sen Erzurum İl Başkanı Gözeger’den zam değerlendirmesi

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılacak olan zam gündeme gelirken, Günebakış Gazetesi olarak konuyla alakalı Türkiye Kamu-sen Erzurum İl Başkanı Mucip Gözeger’in görüşlerini aldı.

Tarih: 14.10.2023 18:47 Güncelleme: 14.10.2023 18:49
Türkiye Kamu-sen Erzurum İl Başkanı Gözeger’den zam değerlendirmesi

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Geçtiğimiz ocak ayında memur maaşlarının artarken emeklilerin bundan faydalanmamasına değinen Gözeger, “Seyyanen zammın emeklilerimize de yansıması talebini defalarca dile getirmemize, basın açıklamaları yapmamıza ve toplu sözleşme masasına taşımamıza rağmen emeklilerimiz bugün çok mağdur durumda” ifadelerini kullandı. 

Gözeger,” Zamlar olarak daha önce memurlara ocak ayında seyyanen 8 bin 700 lira zam yapıldı. Memurlar için bir artış yapıldı yalnız bu artış piyasaların şu anda ki durumuna göre durmadan, piyasada gıda olsun diğer ihtiyaçlar olsun, yüzde yüz yüzde iki yüz artarken, memur maaşları bunun karşısında gittikçe erimeye başladı. Birinci öncelikte emeklilerimiz bu haktan faydalanamadı ve bu seyyanen zammın emeklilerimize de yansıması talebimiz defalarca dile getirmemize, basın açıklamaları yapmamıza ve toplu sözleşme masasına bu konuyu da taşımamıza rağmen emeklilerimiz bugün çok mağdur durumda”. 

Memur maaşı da yetmiyor

“Memurlarımızın maaşları da gittikçe eriyor ve memurlarımızda mağdur durumda. Şu anda açlık sınırında olan kamu çalışanları var. Bunun iyileştirilmesi için hükümetten bazı fedakarlıklar beklemekteyiz. Cumhurbaşkanımız son toplantısında yılbaşına doğru memur emeklilerimize ve emeklilerimize iyileştirme yapacaklarını söylediler. Bugün 7 bin 500 TL’lik maaşla aile idame ettirmeye çalışan memurlarımız var. Oysaki Türkiye gerçeğine bakıldığı zaman bugün bir ev kirası 7-8 bin TL’den başlayan bir ortamda verilen maaşın mutfak masrafının bile karşılamadığını görüyoruz. Bundan dolayı memurlarımıza ve emeklilerimize en azından bir ara zam ya da seyyanen zam yapılması gerekmektedir. Ocak ayına daha üç ay varken 10. 11. ve 12. Ay enflasyona baktığın zaman enflasyon almış başını gidiyor. Bu enflasyon karşısında memurlarımızın ve emeklilerimizin iyi bir zam alarak en azından hayatlarını idame ettirmelerini temenni ediyoruz”.