TÜRKİYE KAMU-SEN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Tarih: 14.02.2024 16:33
TÜRKİYE KAMU-SEN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Türkiye Kamu-Sen Erzurum üyeleri Erzurum Yakutiye Kent Meydanı’nda toplandı. Basın açıklamasını Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ulupınar’da katılımıyla, Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy yaptı.

Konuşmasında; emekli aylığı miktarlarındaki çifte standart ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin durumu konularına değindi.

Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy’un basın açıklamasının başında şu ifadeleri dikkat çekti: 

“Hükümetimiz 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Mademki bu yıl “Emekli Yılı”dır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır. Bununla birlikte yine geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın da söz verdiği, birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusu da henüz hayata geçirilmiş değildir.”

TÜRKİYE KAMU-SEN 6 ŞUBATI UNUTMADI

Konuşmasının devamında sözleşmeli istihdam ve taşeron işçilik ve memur ve emeklilerin maaşları ve adaletli gelir dağılımı konularından bahseden Başkan Gürsoy açıklamalarında 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini de unutmadı. 

“Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat 2023’te gerçekleşen asrın felaketinin birinci yıl dönümündeyiz. 

Kamu çalışanlarımızın normal zamanlarda olduğu gibi olağanüstü şartlarda da milletimizin yaralarının sarılması için nasıl canla başla mücadele ettiğine ve kamu hizmetlerinin bütün olumsuz şartlara rağmen kesintisiz bir biçimde sürdürülmesinde nasıl rol oynadığına hepimiz şahidiz. 

Bu çerçevede ülkemizin her köşesinde deprem, sel, yangın, afet demeden en iyi kamu hizmetini üretmek için çaba sarfeden ve milli gelire büyük katkıda bulunan memurlarımızın beklentilerine cevap verecek düzenlemelerin yapılması hepimizin arzusudur. 

Beklentimiz, ekonomik zorluklar içinde bulunan memur ve emeklilerimizi gözetecek kararlarla aileleriyle birlikte 25 milyona ulaşan bu kitlenin yüzünün güldürülmesi yönündedir.”