Türkiye Okuma Kültür Haritasında Erzurum Birinci!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, okur profili ve eğilimlerinin belirlenmesinin yanı sıra toplumdaki kütüphane algısının ortaya konması için Türkiye Okuma Kültürü Haritası çıkardı.

Tarih: 22.08.2022 10:42
Türkiye Okuma Kültür Haritasında Erzurum Birinci!

Erzurum, bir yıl içinde ortalama okunan kitap adedi ile ilk sırayı Tunceli ile birlikte paylaşıyor.

Sinan AYDIN

Türkiye'nin En Kültürlü Şehrinin Erzurum Olduğunu Biliyor Musunuz? Bu veriler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi kapsamında paylaşılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, okur profili ve eğilimlerinin belirlenmesinin yanı sıra toplumdaki kütüphane algısının ortaya konması için yaptırdığı, Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesinde Erzurum, bir yıl içinde ortalama okunan kitap adedi ile ilk sırayı Tunceli ile birlikte paylaşıyor.

6 BiN KİŞİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME YAPILDI

Çalışmanın Kapsamı Geniş! Çalışmayla, okuma alışkanlıklarının yaş, cinsiyet, medeni durum, meslek, eğitim düzeyi, coğrafi konum ve gelir durumu, anne-babanın eğitim seviyesi, kütüphane kullanım oranı gibi değişkenlerle ilişkisi inceleniyor. Türkiye Okuma Kültürü Haritası Projesi SONAR tarafından yürütülmüş ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği 6 bin 200 kişiyle, "yüz yüze anket yöntemi" ile yapılan araştırmadan elde edilen veriler, Türkiye Okuma Kültürü Haritası adıyla basılı rapor (kitap) haline de getirilmiş.