Türkiye Rekoru 4 Yıldır Bizde

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Burak Çağlar, atıcılık sporu hakkında ve Erzurum’un bulunduğu seviye hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 30.09.2023 15:36 Güncelleme: 30.09.2023 15:40
Türkiye Rekoru 4 Yıldır Bizde

www.gunebakis.com/ İhsan KUMRU

Atıcılığın, Erzurum’da 2016’da başladığını ifade eden Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Burak Çağlar, atıcılığın motor sporlarından sonra yapılabilecek en pahalı spor branşlarından birisi olduğunu ifade etti. Çağlar, atıcılıkta malzeme maliyetlerinin çok rahat bir şekilde 150 bin TL’leri bulabildiğini de belirtti. Atıcılıkta, Erzurum’da 2 spor kulübünün ve yaklaşık 20-25 civarı bir sporcunun bulunduğunu ifade eden Çağlar, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle kurdukları takımın 4 yıldır Türkiye Şampiyonu olduğunu söyledi.

Mustafa Burak Çağlar, “Biz 2016-2017’de Erzurum’da atıcılığı başlattık. Atıcılık, motor sporlarından sonra yapılabilecek en pahalı spor diyebilirim.” 

Bir Tüfek 150 Bin TL

“Bir tüfeğimizin maliyeti çok rahat 150 bin TL’yi buluyor. Havalı silahlarımız da ateşli silahlarımız da çok pahalı. Bir sporcuya havalı tabanca almak istiyorsanız maliyeti çok rahat 30 bin TL’yi geçiyor. Tüfekler daha da maliyetli oluyor. Gezle, dürbünle ayar yaparak silahın nişanını tam ortaya ayarlıyoruz. Silahlardaki nişangahların doğru sonuç vermesi kaliteli ürünler ile oluyor. Pahalı gezler almadan da olimpik standarttaki sporcularla rekabet etmek çok zor oluyor. Bu malzemeleri de ekleyince bir tüfeğin maliyeti 250-300 bin TL’ye kadar çıkıyor.”

Atıcılıkta Erzurum’da 2 Kulüp

“Atıcılıkta, Erzurum’da biz Gençlik ve Spor Kulübü’nden ve Reşit Karabacak Spor Lisesi’nin atıcılık kulübünden yürüyoruz. Sporcularımızın hepsi Erzurum’un çocukları, bunları antrenörlerimiz bir kısmını Gençlik ve Spor Kulübü’ne bir kısmını Reşit Karabacak Spor Lisesi Atıcılık Kulübü’ne dağıtıyorlar. İki kulüpte toplamda 20-25 civarı bir sporcumuz var.”

Erzurum’un Bütün Çocukları Kullanacak

“Malzemelerimizin bir kısmını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bir kısmını Avcılık ve Atıcılık Federasyonu, bir kısmını da Erzurum Teknik Üniversitesi karşıladı. ETÜ’de, Levent Çakmur Hoca ile görüştüğümüzde “biz size bir takım kuralım. Siz de bize malzeme alır mısınız?” diye görüştüğümüz de sağ olsun. “Benim malzememi Erzurum’un bütün çocukları kullanacak. Sadece ETÜ değil, herkes bu malzemeleri kullanacak.” dedi.” 

4 Senedir Türkiye Şampiyonluğu

“O zaman ETÜ’ye bir takım kurduk ve yaklaşık 4 senedir Türkiye Şampiyonu oluyorlar. Atıcılıkta havalı tüfek Türkiye rekoru onlara ait. Oradan mesela Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na Çin’e biz sporcu gönderdik. Bir sporcumuz Dünya Üniversite Yaz Oyunları Çin’e gitti. O sporcu ETÜ’den çıktı ve biz o sporcu ile sıfırdan başladık ve bugün Üniversite Yaz Oyunları’na gitti ve 9. Oldu.”