TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

TÜRSAB, Seyahat acenteliği mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Tarih: 28.08.2023 23:21
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl

Merkezi Erzurum olan ve bünyesinde altı ili bulunduran Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin amacını ve sağladığı imkânları öğrenmek için bilgilerine başvurduğumuz TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Nuh Şenol, “Bölgesel kalkınma anlamında, bölgemizde turizmin kalkınmasıyla alakalı ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Şenol, ”Kuzeydoğu Anadolu bölge temsil kurulu başkanlığı olarak Erzurum merkezde hizmet verdiğimizi ifade ederken aynı zamanda, toplamda altı ilinde bünyemizde bulunduğunu, bunların da Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan olduğunu belirtebilirim. Kurul olarak acente faaliyetlerini, korsan turizm işletmeciliğini denetleyerek bu işin beynelmilel olarak vergisini veren, düzeni olan insanların haklarına geçilmemesi hususunda hassasiyet göstererek gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bunun haricinde bölgesel kalkınma anlamında, bölgemizde turizmin kalkınmasıyla alakalı ne yapılması gerekiyorsa yaparak, bu ve buna benzer birçok faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Tamamen turizm odaklı çalışmalar yürüterek hem bölgenin kalkınması hem de acentelerin ve üyelerimizin haklarının korunması için bölge temsil kurulumuzla hizmet veriyoruz. Kâr amacı ile yerli yabancı turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetleri göstermeye yetkili olan seyahat acenteleri, bir kişinin tatile veya geziye çıkmaya karar vermesinde nasıl ki önemli bir yere sahipse, bunların en iyi şekilde yerine getirilmesi de bizler için aynı şekilde önemli bir yere sahiptir. Bununla alakalı Başkanlığımızın bünyesinde işinin profesyoneli olan denetim personellerimiz mevcut olup her nokta da belli periyotlarda devamlı denetimlere çıkılıyor ve olumsuz durumlarda gerekli tutanaklar tutuluyor”.