TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ ÇOK YOĞUN

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan Erzurum basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Tarih: 22.09.2023 21:55 Güncelleme: 22.09.2023 21:56
TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ ÇOK YOĞUN

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Erzurum basını ile bir araya geldiklerini ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye’nin gündemi çok yoğun olduğunu söyledi.

Arıkan,”  Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Sadece bir gün gündemi takip etmezseniz ertesi gün “Ashab-ı Kehf” gibi uyanıyorsunuz. Henüz ortaokul çağlarındaki evlatlarımız ekonomiden, politikadan konuşur oldu. Nasıl konuşmasınlar? Test kitapları masrafı ile onlar muhattap. Kantin fiyatları ile onlar muhattap. İç güvenlikteki her türlü zafiyetle onlar muhattap. Türkiye’nin meselesi çok. Fakat bu tablo karamsarlığa düşürmesin, çözüm de çok! 2 Anayasa Tartışmaları Değerli arkadaşlar; malumunuz Eylül ayındayız. Eylül denilince, akıllara siyasi tarihimizin kara lekelerinden biri olan 12 Eylül gelir. Bu dönemde, toplumu bilerek kutuplaştıranların, gençlerimizi ısrarla kamplaştıranların sonuçta ülkemize hangi ağır bedelleri ödettiğini de hep beraber gördük. Aradan 43 yıl geçti, bugün de hâlâ bu acı tecrübelerden ders çıkarmayanların olduğunu görüyoruz. Hatırlatmak isterim; 12 Eylül darbesinin ardından darbeciler, antidemokratik uygulamalarla ülkeyi kontrol edebilmek için askerin 'sorgulanamaz' kararları ile 1982 anayasasını hazırlatmıştı. Bu yolla o günün muktedirleri kendi iktidarları için ‘sınırsız’ bir yetki elde etmişlerdi. Yıllar içinde Türkiye 12 Eylül'ün antidemokratik uygulamaları ile yüzleşti. Ve 1982 Anayasası 23 kez değiştirildi. Buranın altını çiziyorum 23 kez değiştirildi. Bu 23 değişimin 12’si AK Parti döneminde oldu. 177 maddelik anayasanın 30’u aynı maddelerde olmak üzere toplam 134 hükmünde değişikliğe imza attı. Ve 2017’de bir yönetim sistemi değişikliğine gidildi. Şimdi İktidar yeniden, başka hiçbir derdimiz yokmuş gibi, yine Yeni Anayasa Tartışmasını başlattı. Hani internette, gençler çok fazla kullanıyor bu tabiri ben de tam burada uygun olduğunu düşünüyorum AK Parti ve Sn. Erdoğan ne zaman sıkışsa onlara hemen “Anayasa Perileri” geliyor. Sihirli bir ses onlara “Anayasayı değiştirin” diyor. 3 Peki bu arkadaşlarımıza bu anayasa perileri niçin geliyor.”

"Emekli maaşı zammı gelecek bir zamanda gündeme alınacak"

Esas meselelerin bir türlü gündeme alınmadığını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye’nin en önemli gündeminin Emekli maaşı zammı olduğunu söyledi.

Arıkan,”  Öyle bir noktaya geldik ki, esas meseleleri bir türlü gündeme alamıyoruz. Biz Temmuzda, bizzat ben Meclis kürsüsünde söyledim, meclisi kapatmayalım, emekli zammını bir daha gündeme alalım. Bu insanlar perişan olacak dedim. İktidarın umurunda bile olmadı. Şimdi kimse soruyor mu? Emeklinin hali nicedir diye? Şimdi buradan çıkalım meydanda emeklilerimizle konuşalım, emekli maaşı ile geçinebilen var mı? Emekli maaşı zammı gelecek bir zamanda gündeme alınacakmış. Sn. Cumhurbaşkanı, sağ olsunlar bir nazar eylemişler. Hani Anadolu’da derler ya “zenginin gönlü oluncaya kadar fukaranın canı çıkar”. Tam da bu 5 durumu yaşıyoruz. Emeklinin canı çıktıktan sonra iktidarın gönlü olsa ne yazar olmasa ne yazar. İnsan sormadan edemiyor, yeni anayasa tartışmaları emekli maaşına nasıl etki edecek? Ya da bu zammın önündeki engel anayasa mı da biz bunu tartışıyoruz? Kıymetli basın mensupları, Türkiye’de konuşmamız gereken çok konu var. Önümüze sürekli “onu seçersen hain, bunu seçersen falansın” diyorlar. Konuşamıyoruz! Konuşmamız için gereken her şeyi yapıyorlar. Ama biz Saadet Partisi olarak başta meclis kürsüsü olmak üzere, her yerde bu esas meseleleri gündeme getireceğiz.”