TÜRKİYE’NİN İKİNCİ KÜTÜPHANESİNE YOĞUN İLGİ

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi yaptıklarıyla göz dolduruyor.

Tarih: 05.05.2023 21:47
TÜRKİYE’NİN İKİNCİ KÜTÜPHANESİNE YOĞUN İLGİ

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi salonunda gelen okuyucular hem çalışıyorlar hem ise sinema bilardo playstation gibi salonlarda eğlenerek vakitlerini geçiriyorlar. 

Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 600 bini aşkın materyal ile okuyucularına hizmet vermeye devam ederken, Turizm Bakanlığına bağlı olan kütüphane, içerisinde barındırdığı çeşitli etkinliklerle de okuyuculara farklı deneyimler sunuyor.

İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, okuma salonları, ödünç verme bölümleri, sinema, konferans salonları, bireysel çalışma bölümleri, oyun ve eğlence alanları ve Maker atölyelerini de içerisinde bulunduruyor. Türkiye’nin en büyük ikinci halk kütüphanesi olma özelliğine sahip olan kütüphane bu özellikleriyle sosyal ve sanatsal etkinliklerinde yapılabileceği her türlü ortam ve donanıma sahip durumda bulunuyor. Devasa kütüphane, görsel ve işitsel kitap, dergi ve yerel gazeteler olmak üzere yaklaşık 600 bin materyali içerisinde barındırıyor. İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne bağlı olan birim ve İlçe kütüphaneleriyle bu sayı 1 milyon materyali aşarak okuyuculara çeşitli imkânlarla hizmetler veriliyor.

Okuyucular Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesinden memnun

Kütüphanenin Erzurum’a ve vatandaşa kazandırılmasından dolayı çok mutluluğu dile getiren okuyucular, bu kütüphanenin Erzurum’a kazandıranlara teşekkür ettiler. 

Okuyucular,” Erzurum için ihtiyaç olan bir kütüphaneydi. Akıllı kütüphane olarak biliniyor. Donanımı çok güzel. Kütüphanenin içerisi çok güzel. Çok iyi dizayn edilmiş. Kütüphaneye gelen birinin rahatlığı için her şey düşünülmüş. Yeteri kadar da kitap var. Evde bazen çalışmak istemediğimde buraya geliyorum. Burada insanları çalışmaya iten bir ortam var. Bu da benim hoşuma gidiyor. O yüzden buraya sürekli gelmek istiyorum.  Gerek envanter çeşitliliğinden kaynaklı, gerekse ortamın ferahlığından ve çalışma masalarının çokluğundan kaynaklı gayet güzel bir çalışma ortamı oluyor. Güzel kitaplarla, bilimle, sanatla haşır neşir oluyoruz.  Kitaplar, kütüphanelerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bizim kütüphanemiz de bu anlamda bir hayli zengin bir kütüphanedir. Bu kütüphaneyi Erzurum’a kazandıran tüm herekse teşekkür ediyoruz. “