TÜRKİYE’NİN İLK VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONU ERZURUM’DA AÇILDI.

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan KENGER; “yıl içerisinde yapılan iller arası hayvan hareketlerinin büyük bir bölümü doğudan batıya doğru olmaktadır".

Tarih: 03.10.2023 16:52
TÜRKİYE’NİN İLK VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONU ERZURUM’DA AÇILDI.

www.erzurumgunebakis.com/ Haber Merkezi

Bölgemizdeki illerden sevk edilen büyükbaş hayvan sayısı, ülkenin tamamında sevk edilen büyükbaş hayvanların %34 ünü, küçükbaş hayvanlarda ise %22’dir. Kontrolsüz hayvan hareketleri hastalıkların kontrol altına alınamamasına ve yayılmasına neden olmaktadır. Erzurum ili bölgemizdeki illerin kesişim noktasında bulunması sebebiyle tercih edilmiş ve hastalıkların yerinde kontrol altına alınması amaçlanmıştır” dedi.

Sayın KENGER sözlerine istasyonda görevli Veteriner Hekimlerce hayvanların hastalık yönünden muayene edildiğini; ayrıca iller arası sevklerde bulunması gereken veteriner sağlık raporları, hayvanların kulak küpeleri ve aşılama durumlarının da ekiplerce incelendiğini belirterek devam etti.

Açılışın yapıldığı günden bugüne İstasyona 295 araç giriş yaptı. İstasyonda görevli Veteriner Hekimlerce 7000 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvan kontrol ve muayene edildi. Bu kontrollerde Veteriner Sağlık Raporu bulunmadan hayvan taşıdığı tespit edilen 23 araç sahibine idari para cezası uygulandı, hastalık mihraklı bölgeden çıktığı tespit edilen 10 hayvanın da hareketine izin verilmedi. Ayrıca kontrollerde bir adet sahte Veteriner Sağlık Raporu tespit edilmiştir.

İstasyonda kontroller 7/24 devam etmektedir.

Son olarak Sayın KENGER İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimler tarafından yürütülen salgın hastalıklarla mücadelede başarıya ulaşılacağına inancının tam olduğunu belirterek ve bütün üreticilere bereketli ve bol kazançlı dönem olmasını temenni etti.