TÜSF BAŞKANI GÜNAY’dan ÖNEMLİ ERZURUM AÇIKLAMASI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mehmet Günay, Erzurum’dan övgü dolu sözler ile bahsetti.

Tarih: 15.02.2024 01:02 Güncelleme: 15.02.2024 01:34
TÜSF BAŞKANI GÜNAY’dan ÖNEMLİ ERZURUM AÇIKLAMASI

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’da 29 Ocak 2024’te Ünilig Taekwondo Türkiye Şampiyonası ile başlayan Üniversite Sporları Türkiye Şampiyonaları 17 Şubat 2024’te tamamlanıyor. Toplamda 14 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Erzurum, bu büyük organizasyonu da başarı ile yürütüyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mehmet Günay, yaptığı açıklamalarda Erzurum’dan övgü ile bahsederken, “Erzurum’a vereceğimizi daha büyük şampiyonalar var” diyerek daha büyük organizasyonların da sözünü verdi. Başkan Günay, federasyon tarafından ilerleyen zamanlarda Erzurum’da uluslararası organizasyonların da düzenleneceğine yönelik vurguda bulundu. TÜSF Başkanı Günay, Erzurum’da gerçekleşen 14 Türkiye Şampiyonası’na 71 üniversiteden 680 sporcunun katıldığını belirtti. TÜSF (Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu) Başkanı Günay, 71 üniversiteden 680 sporcunun katılım sağlamasının Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu için rekor bir katılım olduğunu söyledi. TÜSF Başkanı Günay, Erzurum’un bir spor şehri olduğunu, organizasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, tesisler ile Erzurum’un organize noktasındaki başarısından dolayı, Erzurum’da faaliyetleri sürdürmeyi istediklerini, özellikle uluslararası faaliyetleri de Erzurum’a çekmek istediklerini belirtti. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay: 

“Öncelikle Erzurum bir spor şehri. Şampiyonalara Ünilig Taekwondo Türkiye Şampiyonası ile başladık. Biliyorsunuz, taekwondoda hem üniversite sporlarında hem de Milli Takım’da Dünya şampiyonu olduğumuz bir branş. Ardından Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası’nı yine Erzurum’da gerçekleştirdik. Tabii Erzurum kış sporları özelinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı kış spor merkezlerinden bir tanesi. Erzurum’da gerçekleşen 14 farklı Türkiye Şampiyonası’na 71 üniversiteden toplamda 680 sporcumuz katıldı ki bu sayı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu için rekor bir katılım. Dolayısıyla, Erzurum’da bu organizasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonlar Erzurum’a yakışıyor, Erzurum spor şehri. Erzurum, her şeyden önce tesisleriyle bunu hakediyor. Diğer taraftan Erzurum, organize yeteneği çok yüksek bir şehir.” 

“Erzurum’a Vereceğimiz Daha Büyük Şampiyonalar Var”

“Başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Sayın Vailimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, 2 üniversitemizin Değerli Rektörlerine (Atatürk Üniversitesi – Erzurum Teknik Üniversitesi) çok teşekkür ediyoruz. Sizin de söylediğiniz gibi Erzurum’da 14 Türkiye Şampiyonası’nın gerçekleşmesi büyük bir organizasyon. Tabii ki Erzurum’a vereceğimiz daha büyük şampiyonalar var. Erzurum’a biz canıgönülden teşekkür ediyoruz.” 

“Uluslararası Faaliyetleri de Erzurum’a Çekmeyi Düşünüyoruz”

“Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak, faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilirlik açısından özellikle uluslararası faaliyetleri de Erzurum’a çekmeyi düşünüyoruz çünkü Erzurum, altyapısıyla, tesisleriyle, şehrin organizasyonu benimsemesiyle ve misafirperverliğiyle zaten bir spor şehri olmuş. Erzurum bunları hakeden bir şehrimiz. Her şeyden önce bakanlığımıza, belediyemize ve yerel yönetimlere çok teşekkür ediyoruz.”