TYB Elmas´ı ağırladı ?İletişim dinlemektir´

Dil ve İletişim Atölyesi adıyla geniş kapsamlı bir program hazırlayan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, konuklarını almaya devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
TYB Elmas´ı ağırladı  ?İletişim dinlemektir´

 

Elif YILMAZ

Erzurum´da kültürel ve sanatsal eğitimin her dönem odak noktası olan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, bu yıl da faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladı. Her hafta birbirinden farklı konularla uzmanları ağırlamaya devam eden  TYB Erzurum Şubesi´nin bu haftaki konuğu  Uzman Psikolog Uğur Elmas oldu.

Etkili iletişimin öneminden bahseden Uzman Psikolog Uğur Elmas, ?Kişinin kendisiyle olan iletişim en önemli iletişim biçimidir. Kendi ile iletişim kuran kişiler başkalarıyla da iletişim kurabilirler. Örneğin,  bireylerin birbiri ile olan tartışma anında, kişi kendiyle konuşmalı ve iletişim kurmalıdır. Bunun adına bizler kişi içi iletişim diyoruz. Bunu yapan birey iletişimin en önemli kısmını tamamlamış bulunuyor. İkinci olarak önemli görülen iletişim ise dinlemektir. Dinlemeyi bilen bireyler aralarında yanlış anlaşılabilecek konuları çözebilirler? diyerek dinlemenin insan üzerindeki etkisinden bahsetti.

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanefi İspirli ise, ?İletişimde dinlemenin, büyük bir araç olduğunu hatırlattığı için Uzman Psikolog Uğur Elmas hocamıza teşekkür ediyoruz ve ilerleyen zamanlarda yeniden aramızda görmek istiyoruz? diye konuştu.