TYP BAŞVURU TARİHLERİ İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) Toplum Yararına Programları(TYP ) iş başvuruları ileri bir tarihe ertelendi.

Tarih: 24.04.2024 18:27 Güncelleme: 24.04.2024 18:28
TYP BAŞVURU TARİHLERİ İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Toplum Yararına Programları başvuruları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk geldiği için ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, başvuru tarihleri belli olur olmaz Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Web sitesinden açıklanacağını söylediler.

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Yetkilileri,” Toplum Yararına Programları(TYP ) iş başvuruları ileri bir tarihe ötelendi. Toplum Yararına Programları başvuruları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk geldiği için ileri bir tarihe ertelenmiştir. Başvuru tarihleri belli olur olmaz Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Web sitesinden açıklanacaktır. TYP, işsiz vatandaşlara kamu kurumlarında geçici olarak çalışma fırsatı sunan bir programdır. Bu uygulama ile işsizlerin mesleki gelişimleri sağlanmakla beraber toplumun gereksinim duyduğu alanlarda kamu yararına hizmet de sunulmaktadır. TYP, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği yapılarak düzenlenen bir programdır. Bu program, acil durumlar, salgın hastalıklar, afetler ve özel politikalar gerektiren diğer mücbir sebepler sırasında kamu hizmetlerini desteklemek için uygulamaya konmuştur. TYP, işsiz bireylerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında uygulanmaktadır. TYP’ye başvurmak için adayların İŞKUR’un resmi internet sitesi, e-Devlet, esube.iskur.gov.tr üzerinden veya ALO 170 hattını arayarak online olarak başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında TYP numarası, uygulama alanı, başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgilerle arama yapılabilir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi veya bakım ve onarım personeli pozisyonları için güncel ilanlara ulaşılabilir.”