Üç Aylar Başladı!

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan Üç Aylar’ı anlattı.

Tarih: 12.01.2024 22:31 Güncelleme: 13.01.2024 09:54
Üç Aylar Başladı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Müslümanların kutsal ayları Diyanet’in açıkladığı takvime göre an itibariyle başladı. Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan Üç Aylar hakkında bilgiler verdi. 

İslâm dünyasında her yıl manevî bir iklimin hüküm sürdüğü, arınma zamanı olarak telakki edilen ve Ramazan Bayramı ile sona eren üç ayların, Müslümanlara dinî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve geçmişin muhasebesinin yapıldığı bir fırsat mevsimi olduğunu söyleyen Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, “Hz. Muhammed’in bir hadisine göre Recep Allah’ın ayı, Şaban Hz. Muhammed’in ayı, Ramazan da ümmetinin ayıdır. Ayrıca Recep ayı, Regaib kandili ve Miraç Kandili’ni; Şaban ayı Berat Kandili’ni ve Ramazan ayı da Kadir Gecesi’ni barındırır” bilgilerini aktardı. 

Erdoğan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘raç, Berat ve Kadir Geceleri’nin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına sebep olmuştur.  Hazırlamıştır.  Bu sene 11 Ocak perşembe gününü cumaya bağlayan gece Regaib Gecesi ve 12 Ocak itibariyle de üç aylar başlamaktadır. 10 Nisan itibariyle de Ramazan Bayramı ile inşallah bayrama ulaşmış olacağız.”