UÇAK BİLET FİYATLARINI PAHALI BULAN VATANDAŞ TRENE YÖNELDİ

Şehirlerarası otobüs ve Uçak bilet fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar, trene yöneldi.

Tarih: 10.02.2024 11:44
UÇAK BİLET FİYATLARINI PAHALI BULAN VATANDAŞ TRENE YÖNELDİ

www.erzurumgunebakis.com/İhsan KUMRU

Son dönemde akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ve karayolu ulaşıma gelen zamlar vatandaşların trene olan talebinde artış yaşanmasına sebep oldu.

Trenlere talebin artmasıyla birlikte tren garlarında yoğunluk yaşanırken, günlük yolcu sayısında da artış yaşandığı öğrenildi. Otobüs ve uçak bileti fiyatlarının pahalı olduğundan yakınan vatandaşlar, tren yolculuğunun daha avantajlı olduğunu söylediler.

Vatandaşlar,”  Tren fiyatları daha uygun olduğu için tercih ettim. Otobüs veya minibüs fiyatları çok pahalı olduğu için gücümüz yetmiyor artık. Bu yüzden treni daha çok tercih ediyoruz. Treni tercih etmemiz, daha ucuz olması. Mesela otobüs bileti kişi başı bin 150 TL’den başlıyor ama trenle seyahat daha ekonomik. Otobüs fiyatları çok fazla artmış. Tren fiyatları da yarıya daha uygun. Bundan dolayı treni tercih ettikBu hava şartlarında tren yolculuğunun daha güvenli olduğunu düşünüyoruz.   Son yıllara baktığımız oranla bir sanayi devrimi yaşamış bulunmaktayız. Son yıllara oranla Türkiye’nin her yerinde gelişen ekonomimizle beraber tren taşımacılığı da artmış bulunmaktadır. Hemen hemen Türkiye’nin her yerine tren taşımacılığıyla gitmek mümkündür. Bu devletin bize sunduğu imkânların başında devlet demir yolları gelmektedir. Öğrenciler, memurlar, öğretmenler herkes demiryollarından faydalanmaktadır. Hem ekonomik hem de elverişlidir. Türkiye’nin her yerine istediğimiz zaman trenle gidebiliyoruz. Daha uygun ve daha ucuzdur. Devletimizin ekonomiye kazandırdığı en önemli faaliyetlerinden bir tanesi devlet demir yollarıdır. Tren yolculuğu yapacağız ve gayet güzel geçeceğini düşünüyorum. Treni tercih etmemiz, geniş koltukları olması ve daha ucuz olması. Konforlu olduğu için tren yolculuğunu her zaman tercih ediyoruz. Yapılan yatırımlar olumlu sonuç verdi.   Demiryolları yapılan akılcı yatırımlar ile altın çağını yaşamakta. Uçak ve otobüslere göre oldukça ucuz ve trenle yolculuk güvenli bizleri mutlu etmekte.”