UÇAK SEFERLERİNE TEPKİ BÜYÜYOR

Vatandaşların tepkisini toplayan uçak seferlerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger’den geldi.

Tarih: 07.08.2023 18:06
UÇAK SEFERLERİNE TEPKİ BÜYÜYOR

www.erzurumgunebakıs.com/ Sedanur Bingöl 

Ülke ’ye bir istikrar gelmesi gerektiğini ifade eden CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “Kanun mu çıkaracaklar, yaya mı gideceğiz, yeniden atları mı kullanacağız bilmiyorum ama bir an önce Ülke ’ye bir istikrar gelmesi lazım” dedi 

Dülger,”28 Mayıs günü on dokuz lira olan benzin bugün bakıldığında otuz sekiz lira, bu yüzde yüz zam demek. Gelinen noktada bu uçağın yakıtını da etkiliyor çünkü mayıs ayında yedi yüz liraya uçak bileti alınabiliyorken şimdi yüzde yüz zamdan sonra bin altı yüz liraya alınıyor. Selami Altınok’un yapacağı bir şey yok, bunu da savunmak için söylemiyorum ama Selami Altınok’un içinde bulunduğu hükümet bunu buraya getirdi çünkü çok israf var ülkede. Ülke Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanmadığı paraları harcadığı için durum buralara geldi. Uçak seferlerine gelecek olursak, onunla alakalı geçenlerde de bir haber gördüm. Van’da aynı şeyden şikâyet ediyorlar. Denilen şu, Van’ın nüfusu 1 milyon 200 bin, Trabzon’un nüfusu yaklaşık 750-800 bin, Trabzon’a günde onlarca uçak inip kalkıyorken Van’a ya bir tane ya iki tane uçak inip kalkıyor. Aynı şey Erzurum içinde geçerli, Erzurum 750 bin nüfuslu şehir olmasına rağmen Trabzon’a inen uçağın yarısı buraya inmiyor.”

SADECE UÇAKLARIMIZ PAHALI DEĞİL, UÇAK SEFERLERİMİZDE AZ 

Ülkenin iller bazında ayrıştırıldığını düşünerek şehirlerarası ayrımcılık yapıldığını ifade eden Dülger, uçak seferlerinden sonra gelen zamlar hakkında açıklama yaptı. 

Dülger,” Sadece uçaklarımız pahalı değil, bizim uçak seferlerimizde az, ama Türk Hava Yollarının bu zulümden sonra yaptığını mantıklı görüyorum. Siz eğer İstanbul uçak biletini 2 bin TL’ye, İzmir uçak biletini 2 bin 400 - 3 bin TL’ye çıkarırsanız, burada yaşayanların çok büyük bir bölümü bir süre sonra binemeyerek otobüse binmek isteyecek. Otobüs biletleri de 900 TL o nedenle artık kanun mu çıkaracaklar, yaya mı gideceğiz, yeniden atları mı kullanacağız bilmiyorum ama bir an önce Ülke’ de bir istikrar gelmesi lazım. Yani şöyle bir şeylere zam yaparsın dersin ki bir sene boyunca zam olmayacak, şuan öyle değil ki insanın psikolojini bozuyor, her gün zam!  Zam, haberinin olmadığı gün yok. Ben bu hükümetin seçim kazanırlarsa ülkeyi yönetebileceklerini sanmıyorum demiştim aynı düşüncedeyim çünkü aşırı yorgun, aşırı bitkin, aşırı israfa bulaşmış durumda. Yirmi bir senedir bu ülkeyi yönetmiş ama hiçbir sorunu çözememiş bir hükümet bundan sonra da çözemez. Milletimizin tercihi tabi seçimlerde de hırsızlık falan olmadı bizde işin içindeydik. Millet götürdü yeniden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Bizim milletin tercihine saygımız sonsuz. “