UÇAN DADAŞ´A MEMLEKETİNDE BEDAVA REKLAM CEZASI!

Atlama kulelerinin çevresinde sık sık yangın çıkmasına güvenlik anlamında bir türlü önlem alamayan Türkiye Kayak Federasyonu, dünyaca ünlü Base Jump sporcusu Cengiz Koçak´ın atlayışı ile büyük reklamını yaptığı aynı kuleler için adeta ceza kesti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
UÇAN DADAŞ´A MEMLEKETİNDE  BEDAVA REKLAM CEZASI!

 

Sinan AYDIN

TÜM DÜNYA REKLAM YAPSIN DİYE DAVET EDİYOR

Erzurumlu emekli astsubay Cengiz Koçak bir ?base jumper?. Gökdelen, köprü, anten, cami minaresi ve uçurum gibi yüksek yerlerden tek paraşütle, yani yedeksiz serbest atlayış yapıyor. Dünya çapında tanınan bir Dadaş olan Cengiz Koçak, birçok ülkede yaptığı atlayışlar ve kırdığı rekorlarla tanınıyor. Onlarca ülkeden turistik tanıtım için davet alan ve atlayış yaptığı bölgelerin gerek basında gerek se sosyal medyada günlerce gündemde kalmasını sağlayarak adeta parasız reklamını yapan bir isim.  Galata kulesinden 35-40 metre yükseklikten paraşütle atlayıp Hazerfen Ahmet Çelebi´ye selam çakan Cengiz Koçak, en son Uzundere ilçesinde gerçekleştirdiği atlayış sonrası yüzlerce yerli ve yabancı turisti yamaç paraşütü için bu ilçeye yönlendirmeyi başarmıştı.

FEDERASYON BEDAVA REKLAMA CEZA KESTİ

Yüksekliklerden serbest atlayış ve paraşütle yere iniş yapan ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, memleketinde hak etmediği bir muameleye maruz kaldı.  ?Uçan Dadaş´ lakabı ile daha önce de defalarca gazetemizde haber olan Cengiz Koçak, Atlama kulelerinden bir atlayış gerçekleştirdi. Ne olduysa bu atlayıştan sonra oldu. Atlama kulelerinin çevresinde sık sık yangın çıkmasına güvenlik anlamında bir türlü önlem alamayan Türkiye Kayak Federasyonu, dünyaca ünlü Base Jump sporcusu Cengiz Koçak´ın atlayışı ile büyük reklamını yaptığı Atlama kuleleri için adeta ceza kesti. Federasyon, izinsiz yapılan atlayış için Cengiz Koçak hakkında suç duyurusunda bulundu, yaptığı yazılı açıklamayı okuyanlara ise ?Güler misin ağlar mısın´ dedirtti.

İŞTE O YAZILI AÇIKLAMA

Erzurumlu ve emekli astsubay olan Cengiz Koçak, yıllardır ekstrem sporu ile ilgileniyor. Paraşütü ile birçok tarihi binadan atlayan Cengiz Koçak, verdiği bir röportajda yüksekten kokmasına rağmen bu spor yaptığını belirterek herkesi şaşırtmıştı. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: ?Erzurum Atlama Kuleleri´nden paraşütle atlayan Cengiz Koçak isimli şahıs, Türkiye Kayak Federasyonu´nun izni olmaksızın kuleye çıkmış ve paraşüt ile atlayışını yapmıştır. Federasyonumuzun bu şekilde bir branşı olmadığı gibi güvenlik görevlilerini aşarak kaçak olarak hem kendi güvenliğini hem de risk taşıyan bir atlayışı gerçekleştirmesi ile ilgili olarak federasyonumuz sorumlu/sorumlular hakkında yasal işlem başlatacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.? 

HAZERFEN AHMET ÇELEBİ´YE SELAM ÇAKAN DADAŞ

Cengiz Koçak birkaç yıl önce ölüdenizde  paraşütüyle (yedek paraşütü olmayan bir paraşüt çeşidi) atladığında geri zekalı Türk diye televizyon ve gazetelerde "1.000 metreden paraşütsüz atladı " diye haber olan paraşüt milli takımı eski kaptanı ve cliff base-jump yapan ilk Türk. Önceki yıllarda bir kurban bayramı gününde Haydarpaşa camisinin minaresinden atlamış ve "minareden atlarım, bayramınızı kutlarım" deyişini hayata geçirerek yine birçok gazeteye haber olmuştu. Galata kulesinden 35-40 metre yükseklikten paraşütle atlayıp Hazerfen Ahmet Çelebi´ye selam çakan sporcu.  Dünyanın bir çok yerinde festivallere katılan, davet alan ve bir çoğuna katılan Cengiz Koçak, ekstrem sporunun vazgeçilmez ismi. Böyle bir ismi Türkiye Kayak Federasyonu´nun tanımaması ise ayrı bir soru işareti?