Uçar; ´´Gönül belediyeciliği anlayışı ile hareket edeceğiz´´

Ak Parti Yakutiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar ´´Seçime Doğru´´ programına konuk oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Uçar; ´´Gönül belediyeciliği anlayışı ile hareket edeceğiz´´

Seyfi Bayer

FLASH FM´de yayınlanan ´´Seçime Doğru´´ adlı programda Araştırmacı Gazeteci Zarif Yıldız ve Sercan Çetin´in sorularını yanıtlayan Ak Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar Gönül Belediyeciliği anlayışıyla Yakutiye İlçesini yöneteceklerini belirtti.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerle ilgili konuşan Uçar, gönül belediyeciliğini şöyle tarif etti; ´´Fiziksel değişiklikler her zaman yapılabilir şeylerdir. Maddiyatınızla ekonominizle ve bütçenizle alakalı olarak elinizdeki bulunan imkânlarla fiziksel olarak bir çok işler yapabilirsiniz. Bu her zaman söz konusu olabilir ama yaptığınız işlere eğer halkınızı katamıyorsanız veya yaptığınız işlerin sonucunda onların da memnuniyetini kazanacak şeyler yapamıyorsanız, yaptığınız şey sadece fiziksel bir beton yığınından, kitleden ibaret bir şey olur. Dolayısıyla halkın gönlüne hitap eden, halkla her zaman diyalog kurabilen bir taraftan da hizmet edebilen hizmet ederken de onların gönlünü kazanabilen belediyecilik anlayışla hareket edeceğiz.  Özellikle Mumcu, Hacı Cuma, Cumhuriyet Caddesi, Hilalkent ve Sanayi kısımlarında kentsel dönüşümü kaldırdığı yerden, daha da ilerleterek halkımıza hizmet etmeyi kendimize şiar edineceğiz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki, gücümüz yettiğince devletimizin bize verdiği yetkiler dâhilinde hizmeti en üst seviyeyi çıkaracağız. Bütün vatandaşlarımızın deyim yerinde ise gönüllerine dokunacağız.?

/resimler/2019-2/11/1342350944701.jpg

?Yolsuzluğu aylar önce tespit ettik?

Aday adaylığımdan sonra gündeme getirilen yolsuzluğu aylar öncesinden tespit etmiş, Gürcükapı Polis Karakolu´na müracaat etmek sureti ile şikâyette bulunmuş ve bu olayın soruşturulmasını sağlamıştık. Biz devlet memurları sahip olduğumuz imza yetkisinde devletimizi karşı sorumluyuz. Bahsi geçen yolsuzluk yıllar öncesine dayanan anlaşılması çok güç bir yöntemle, profesyonelce yapılmıştır. Kurumumuzun yaklaşık 9 bin personelinin maaş ödemeleri, banka ile kurum arasında bir yazılım sayesinde otomatik olarak yapılmaktadır. 9 bin evrakı incelemek çok zor olduğundan bu yolsuzluğu yapanların yıllardır yakalanamamış olması sonucu ortaya çıkıyor. Bazı personellerin günlük hayatta ki lüks harcamaları ve benzeri durumlar bu durumdan şüphelenmemizi sağladı. Bizlerde bu işin üzerine gitme kararı aldık. Karakola başvurumuzun ardından kurum müfettişlerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde bu yolsuzluğa karışan her kim varsa ortaya çıkarıldı. Biz bu hususta görevimiz gereğini yaptık. Bundun sonrası hukuk ve suçlular arasındadır.